Un passeig virtual per Cornellà

Dilluns vaig ser a la presentació del projecte "Un passeig virtual per Cornellà" elaborat i presentat a l’institut Joan Miró, que va ser seleccionat per l'Ajuntament dins de la darrera convocatòria de participació ciutadana per a l'elecció de projectes de ciutat a impulsar a curt termini. Avui en dia podem conèixer moltes ciutats sense moure’ns de casa nostra, solament navegant per Internet o bé des d’un mòbil, però aquest treball té el valor afegit que l’han fet persones joves de la ciutat, que hi viuen i que l’estimen, que han fet recerca d’informació, al carrer i amb les persones. Aquest treball formarà a partir d’ara part del treball de recerca dels alumnes per tenir continuïtat i afegir més informació i més edificis del nostre patrimoni, en format 3D.
Vull felicitar els alumnes que el van presentar, la Carolina, l’Alba, la Blanca, la Raquel, el Pau i l’Orias, per als quals representava a més l’avaluació del seu treball de recerca, i això comporta un esforç afegit, que espero hagi tingut una bona recompensa. I també felicito els docents, com el José Luis, l’Helena, o el Romà, que han fet possible aquest projecte, agraïment que vull extendre a la resta de professionals que, com ells, es dediquen a formar i educar els joves de Cornellà, que són el nostre futur i amb iniciatives com aquesta demostren la seva gran capacitat.
Aquesta setmana he estat en altres actes que vull mencionar; també en l’àmbit educatiu, ens hem de felicitar perquè una nova entitat de la ciutat, Cornellà Activa, s’ha sumat al projecte del Pla Educatiu d’Entorn i amb ella, són ja una vintena les entitats ciutadanes que hi participen. Un ambiciós programa que promou la relació escola-ciutat amb activitats lúdiques, culturals i esportives a un gran nombre de centres educatius.
D’altra banda, dimarts el grup Àrtemis entregava els premis del seu concurs de narrativa per a dones, una iniciativa que va ser pionera a la comarca fa setze anys, i que continua amb bona salut com ho posen de manifest els prop de 70 relats presentats. I, en un marc més institucional, ahir, juntament amb tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca, vam signar un pacte per l’Energia, per posar de manifest el compromís municipal amb l’estalvi de recursos i la preservació del nostre planeta. Mesures que, a Cornellà, ja hem anat desenvolupant en el marc de l’Agenda Local 21 i que poc a poc entre tots aconseguim millorar la nostra ciutat.