Civisme i convivència

L'Ajuntament de Cornellà realitza campanyes de sensibilització i educació cívica, per conscienciar la població de la importància del manteniment i respecte per l'entorn urbà, així com la necessitat de mantenir una bona convivència tant a les escales de veïns com als espais públics.

Amb aquest objectiu, parelles d'educadors i educadores cívics recorren els carrers i places de Cornellà intervenint en aquells comportaments incívics que detecten i posant en coneixement dels usuaris i usuàries les ordenances que regulen la convivència. La seva tasca és principalment informativa i preventiva per tal de promoure el bon ús dels espais públics durant l'època de major concurrència de persones als carrers, parcs i places de la ciutat.

L'actuació dels Educadors Cívics podrà ser per temes relacionats amb la tinença responsable de gossos, gestió de residus domèstics, mal ús del mobiliari urbà, jocs de pilota a les places i parcs... o per recordar als més joves que poden fer ús dels patis de les escoles oberts per practicar activitats esportives durant les vacances escolars.

 

OCTAVETA_CIVISME_2014_alta2.jpgOCTAVETA_CIVISME_2014_alta1.jpgNormes bàsiques de convivència i civisme

iconfinder-tick_green_1398912.png Respectar el descans veïnal. L'horari de descans és de les 10 de la nit a les 8 del matí durant tots els dies de la setmana.

iconfinder-tick_green_1398912.png Llenceu els residus petits a la paperera.

iconfinder-tick_green_1398912.png Llenceu la brossa al contenidor adequat segons sigui matèria orgànica, paper, vidre o plàstic. 

iconfinder-tick_green_1398912.png No abandoneu els mobles o estris personals al carrer.

iconfinder-tick_green_1398912.png Els gossos han d’anar lligats i els seus residus han de ser recollits.

iconfinder-tick_green_1398912.png No fer pintades a la via pública ni a les propietats privades.

iconfinder-tick_green_1398912.png No espolsar la roba, catifes, etc, ni regar les plantes de la balconada fora de l’horari establert. L’horari permès és de les 10 de la nit a les 7 del matí.

 

 

Més informació

20190604_Educadors Civics-3117.jpgAquestes normes bàsiques i d'altres es troben recollides en les vigents ordenances de convivència i neteja de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i el seu incompliment pot implicar sancions entre 30,05 i 3.000 euros, a més de les responsabilitats subsidiàries corresponents.

Consulteu també el programa Patis Oberts, que posa a disposició dels nens, nenes i joves patis escolars adequats on poder jugar i fer esport. Es tracta d’afavorir la convivència ciutadana en l’ús dels espais públics de la ciutat, en reservar les places i parcs per al descans i l’oci de la ciutadania.

En cas de conflictes entre veïns, l'Ajuntament de Cornellà també facilita un Servei de Mediació que intenta buscar solucions a través del diàleg i la confiança mútua.