Mesures per tenir cura i enfortir la Comunitat | 12.11.2021

Tot un seguit d’accions, eines i programes adreçats a brindar serveis i suport de caràcter emocional, sanitari i social a la comunitat foren presentats en el transcurs de la tercera sessió de treball de la Comissió número 2 de l’ASUECO, que tingué lloc el dijous 11 de novembre a les 19 h.

Aquesta bateria de mesures, que foren plantejades i reclamades en la trobada anterior d’aquesta mateixa Comissió, aboquen alternatives i recursos per brindar Programes de suport de caràcter emocional i de salut en alguns dels casos i combatre, en d’altres, situacions emergents com la de la soledat no desitjada o casos puntuals, però detectats, d’absentisme escolar.

Així, foren exposades les actuacions que des de diferents departaments i agents de la ciutat es dirigeixen a pal·liar les necessitats que, d’atenció psicològica, s’ha demandat o detectat en sectors de la població, i més encara arran de la pandèmia, com ara els patits per la gent gran o els joves i infants, en definitiva en els col·lectius més vulnerables. Aquest suport es completa amb d’altres mesures de reforç sanitari, pensats per aquelles persones que no disposen dels recursos indispensables per fer front a situacions de primera necessitat, com ara el Programa de Suport a la Salut Bucodental o d’aplicació en matèria de Salut Digital. Aquestes accions seran impulsades des dels serveis municipals amb la participació conjunta dels centres de salut locals i d’altres col·lectius implicats en la vida sanitària de la ciutat.

Com s’ha explicat, i en paral·lel, també s’explicaren mesures per combatre les situacions de soledat no desitjada trobades a la ciutat, i aguditzades amb la crisi sanitària, que afecten de manera diferent però d’igual manera als grups de gent gran i adolescents i joves. I es presentà el Pla Local d’Absentisme Escolar, encaminat a prevenir els possibles casos que en aquest sentit es puguin donar al municipi.

Finalment, i donada la determinació que la Comissió també ha adoptat en temes d’igualtat, es donà detall del desenvolupament de IV Pla Transversal de Polítiques d’Igualtat, que tot just ha iniciat la seva marxa de manera transversal i de participació oberta.

asueco-comissio2-11nov-foto1.jpg

asueco-comissio2-11nov-foto2.jpg

Imatges de la reunió telemàtica de la comissió "Cornellà educadora i inclusiva"