El periodista Joan Barrera serà el nou Síndic Municipal de Greuges de Cornellà de Llobregat

El periodista Joan Barrera serà el nou Síndic Municipal de Greuges de Cornellà de Llobregat

El ple municipal celebrat el 23 de maig ha aprovat el nomenament de Joan Barrera com a nou Síndic Municipal de Greuges de la ciutat de Cornellà, per als propers cinc anys. Barrera substitueix a Frederic Prieto, que havia finalitzat el mes d'abril el període de cinc anys per al qual va ser nomenat.

Joan Barrera i Riba va néixer el 1954, i actualment resideix al barri Centre de Cornellà. És periodista i ha desenvolupat la seva activitat professional a l'Agència EFE, Televisió de Catalunya i, durant prop de vint anys, a El Periódico de Catalunya (seccions de política, investigació, noves tecnologies i televisió, entre d'altres). El 2009 va passar a treballar com a free-lance, i des de l'any passat és el secretari tècnic de la Mesa sectorial de Mitjans de Comunicació, una Plataforma interdisciplinar per a l'estudi de alternatives a la crisi en el sector de la comunicació a Catalunya. Manté un bloc personal que es pot consultar a l'adreça http://www.joanbarrera.com

Barrera està vinculat a la ciutat des de fa més de 30 anys, ha estat un observador de la seva transformació així com de com s'ha gestionat i s'ha treballat des de diferents àmbits, com l'educatiu i el cultural. Ha estat soci de l'Orfeó Catalònia i arran del seu interès per la història, especialment a la comarca del Baix Llobregat, també ha col.laborat amb 'L'Avenç. Associació per la defensa del patrimoni històric i cultural de Cornellà'.

La figura del Síndic Municipal de Greuges

El Síndic té la funció de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns i veïns del municipi en front de les actuacions municipals. Ofereix, així, una mirada crítica sobre la gestió que realitza l'Administració Local, esdevenint un instrument útil per a la ciutadania i també per al govern de la ciutat, ja que les seves actuacions i recomanacions permeten avançar i millorar el treball públic que es porta a terme.

La institució del Síndic Municipal de Greuges va ser creada per l'Ajuntament l'any 2008, i Frederic Prieto, que va ser alcalde de Cornellà entre 1979 i 1985, ha estat el primer en ocupar el càrrec. En el seu darrer informe anual, presentat al ple el 15 d'abril, el Síndic va donar compte de 201 intervencions durant l'any 2012, entre queixes i consultes realitzades per la ciutadania de Cornellà. En la majoria de casos, les queixes tramitades cap a l'Ajuntament han tingut un resultat positiu.

L'Oficina del Síndic és al Centre Cultural Joan N. García-Nieto, i els seus telèfons de contacte són 93 376 98 94 i 900 70 40 70.

 

Cornellà de Llobregat, 27 de maig de 2013 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00