Cristina Bueno Arnella guanya el concurs de còmics "Ciutat de Cornellà" en l'edició amb més participants

Cristina Bueno Arnella guanya el concurs de còmics "Ciutat de Cornellà" en l'edició amb més participants

  • El nombre de concursants en la categoria general sènior és de 86, davant dels 49 participants que es van presentar al certamen l’any 2012. 
  • Miguelanxo Prado ha rebut el 20è premi Ivà al millor historietista professional. 

Enguany, en l’edició amb més participants del concurs de còmics “Ciutat de Cornellà” des de 2002, Cristina Bueno Arnella, de 30 anys i resident a Vilassar de Dalt, ha aconseguit el primer premi de la categoria sènior, amb “La millor recepta de l’àvia”. Per la seva part, Carla Espuis Fornas, de 14 anys i natural de Viladecans, ha estat la guanyadora de la categoria júnior, amb la historieta “Colaborando juntos, podemos”. És el segon any consecutiu que dues noies obtenen aquest reconeixement. 

El concurs de còmics “Ciutat de Cornellà” s’ha convertit en un dels certàmens més importants del sector, com ho demostra el creixement sostingut del nombre de participants així com la qualitat de les obres. Aquest any s’han presentat 113 obres, 39 més que l’edició anterior. I aquesta xifra encara és més cridanera a la categoria sènior, on s’ha passat de 46 obres de 2012 a les 84 obres de 2013. 

Pel que fa al bon nivell de les obres, quedarà demostrat a l’exposició que s’organitzarà a la tardor al Castell de Cornellà, dins de la programació de la  Mostra del Còmic. Fins ara, s’exposaven entre 20 i 25 historietes. Aquesta edició, s’ampliarà a 30 obres, per tal d’intentar que les millors historietes estiguin presents. 

- Premi Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”: Cristina Bueno Arnella, de 30 anys, (Vilassar de Dalt) per “La millor recepta de l’àvia”. 

- Premi a la millor historieta d’humor: Marc Pérez Benito, 25 anys,  (Barcelona), per “Programa d’intercanvi de rodamons”. 

- Premi al millor guió: Ernesto Gomis López, 27 anys, (Alacant), per “La tombarella escocesa”. 

- Premi a la millor historieta en català: Óscar Martínez Serrano, 26 anys, (Barcelona), per “Repercussions”. 

- Premi a la millora autora local: Laura García Sagol, 30 anys, (Cornellà de Llobregat), per “Les aventures de Perth i Bel”. 

- Premi animació i còmic: Silvia Puig Brujas, 28 anys, (Terrassa), per “Mon amour”. 

- Premi tira política: Jonás Aguilar Borrego, 28 anys (Puente Genil, Córdoba), per “Tira política”. 

- Mencions especials per a la publicació: Javier de Castro García, 23 anys, (León), per “Taking pictures”; Blanca Santamaría Ruano, 23 anys,  (Almansa, Albacete), per “Sembrar raíces”; i Xevi Benítez Pons, 25 anys  (Sant Privat d’en Bas, Girona), per “Minatsu”. 

- Premi a la millor autora júnior: Carla Espuis Fornas, 14 anys (Viladecans), per “Colaborando juntos podemos”. 

20è Premi Ivà al millor historietista professional 

Miguelanxo Prado (A Coruña, 1958) ha rebut el 20è premi Ivà al millor historietista professional. Aquest autor va col·laborar als seus inicis a revistes com Creepy, Comix Internacional, Cimoc o El Jueves, on publicava la sèrie Quotidanía Delirante. És un dels autors nacionals més reconeguts i més polifacètics. Ha treballat amb el guionista Neil Gaiman a la sèrie The Sandman i al disseny de personatges per televisió, com ara al programa infantil de la televisió gallega Xabarín Club o de la sèrie d’animació Men in Black, produïda per Dreamworks. Un dels seus projectes més personals va ser la pel·lícula d’animació De Profundis (2007), que va donar lloc al còmic del mateix títol. Tanmateix, el seu treball més conegut, Traç de Guix (1993) li va valdre el reconeixement internacional, així com premis al festival de còmic d'Angoulême i al Saló del Còmic de Barcelona. 

També va rebre el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona al 2007 i a 2013 la seva obra Ardalén ha guanyat el premi a la millor obra nacional al mateix saló. Des del 1998, és director de Viñetas desde o Atlántico, el saló de còmic d’A Corunya, la seua ciutat natal.

Consulta tota la informació del Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà a www.cornella.cat.

 

Cornellà de Llobregat, 17 de setembre de 2013

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar