El primer Museu de Matemàtiques de Catalunya obre les seves portes a Cornellà el diumenge 2 de febrer

El primer Museu de Matemàtiques de Catalunya obre les seves portes a Cornellà el diumenge 2 de febrer

Aquest singular museu està ubicat a la segona planta del Palau Mercader i disposa d’un espai amb més de 300 metres quadrats per acollir exposicions, tallers i activitats

El museu ofereix una programació per a escolars a partir del cicle mitjà i superior de primària, i una altra per a les famílies

El diumenge 2 de febrer, les matemàtiques envairan el Parc de Can Mercader de Cornellà amb motiu de la jornada de portes obres del primer Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), per donar a conèixer el nou espai museístic de la ciutat, ubicat a la segona planta de l’actual Palau Mercader. Aquest innovador museu disposa d’un espai amb més de 300 metres quadrats per acollir exposicions i activitats de tota mena on les matemàtiques s’abordaran des d’un vessant pràctic i lúdic.

Al llarg del matí, de 10h a 14h, hi hauran visites guiades a “El tastet de l’exposició”, per poder veure el contingut del museu, i s’han programat un conjunt de tallers i jocs per a totes les edats al parc de Can Mercader. Hi haurà tres carpes amb els tallers: Nusos, Banda de Moebiüs i altres jocs. També s’habilitaran 4 espais on els petits i joves trobaran peces grans i “colxonetes” per posar en pràctica la seva habilitat matemàtica amb el Cub soma, l’Arc catenari, el Tangram i el Polydron gegant.

Una petita mostra amb la que el MMACA dóna el tret de sortida, després que l’Ajuntament de Cornellà arribés a un acord amb l’Associació del Museu de Matemàtiques de Catalunya per instal•lar-se a la ciutat i establir una exposició permanent. L’Ajuntament de Cornellà va considerar primordial establir al municipi aquesta seu per l’important vessant educatiu del projecte com a eina per divulgar i estimular una imatge social positiva de les matemàtiques, a més de suposar un gran instrument de suport a la tasca dels centres educatius, tant locals com de Catalunya, des de primària fins a la universitat.

Activitats per a famílies i escoles

El Museu de Matemàtiques oferirà una programació per a escolars a partir del cicle mitjà i superior de primària, i una altra per a les famílies. A l’exposició permanent es podran veure i treballar materials manipulables i lúdics, amb diferents nivells de dificultat.

Els diversos espais, materials i jocs que es podran fer servir representen petits reptes o mostren aspectes inhabituals i sorprenents de la matemàtica i de la seva aplicació a la vida quotidiana. Així, es trobaran mòduls de trencaclosques de polígons i políedres, combinatòria, il•lusions òptiques, miralls i simetria, estadística i probabilitat, o calidoscopis, entre d’altres. També està previst poder traslladar a l’espai del Parc de Can Mercader, de forma puntual, algunes de les seves activitats.

Tercer museu de Cornellà

El Museu de Matemàtiques serà el tercer espai museístic de la ciutat. El principal és el del Palau Mercader, ubicat a la planta principal i on es desenvolupen de forma regular activitats culturals i familiars, i visites guiades. L’altre espai de referència és el Castell de Cornellà, on també es programen exposicions i activitats de tota mena. A part, la ciutat també compta amb el Museu Agbar de les Aigües.

Cornellà de Llobregat, 28 de gener de 2014

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00