Més de vint actes commemoren a Cornellà el Dia Internacional de  la Dona Treballadora

Més de vint actes commemoren a Cornellà el Dia Internacional de  la Dona Treballadora

Impulsar punts de trobada i debat en relació a la dona i des de tots els vessants –social, polític, cultural, esportiu i emocional– és el principal objectiu de la commemoració d’enguany

Un any més, l’Ajuntament de Cornellà commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb un ampli programa d’activitats que s’allargarà fins el mes d’abril. L’advocada i periodista, Lidia Falcón va ser l’encarregada (5 de març) d’iniciar el cicle d’actes amb la conferència “Los nuevos machismos”, basada en el seu assaig on analitza  com la lluita pels drets de les dones està involucionant com a conseqüència del domini del patriarcat.

Impulsar punts de trobada i debat en relació a la dona i des de tots els vessants –social, polític, cultural, esportiu i emocional– és el principal objectiu de la commemoració d’enguany, on al llarg de gairebé dos mesos se succeiran diverses conferències. Destaquen la xerrada-debat “Dones al món: explorant noves expectatives” que, organitzada per l’associació de veïns de Riera,  comptarà amb la presència de Dolors Gorriz i Irene Auller el 6 de març. El dia 10, a la Biblioteca Marta Mata, hi haurà la presentació del llibre “Ignorades però desitjades: la dona política durant les eleccions de la Segona República a Catalunya”, de Josep Lluís Martín, mentre que l’endemà l’Associació Eurodona organitzarà una conferència sobre “L’estrès de les dones en temps de crisi”, a càrrec de Lídia Fàbregas. Ja, el dia 4 d’abril hi haurà el col·loqui “La dona i l’esport”, que tancarà la programació.

A part de les activitats divulgatives, la commemoració compta amb una vintena d’activitats més, promogudes per les diverses entitats del municipi, que tenen la finalitat de sensibilitzar la població sobre la igualtat de gènere i els drets de les dones. Aquesta programació forma part de la tasca de conscienciació que es desenvolupa des de l’Ajuntament de Cornellà durant tot l’any, de manera transversal, a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD),

La commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, tindrà l’acte central el divendres 7 de març amb la Lectura del Manifest al migdia a la plaça de la Dona i un concert de boleros amb còctel, al vespre, a l’Auditori.

Cornellà és una ciutat capdavantera a la comarca en polítiques d’igualtat. L’ajuntament va ser pioner en desenvolupar un servei d’assessorament i informació per a les dones i en definir un circuit d’atenció a les víctimes de violència de gènere que ha anat ampliant, millorant i consolidant. Actualment, des del CIRD es desenvolupen activitats per fomentar la igualtat als instituts de la ciutat, conscients que la prevenció és la millor eina per fer front al masclisme i a les actituds discriminatòries.

A més, al llarg de tot l’any, posa a disposició de les dones del municipi un ampli ventall de recursos, en funció de les seves necessitats: cursos de cultura general, projecció de pel·lícules, teatre, xerrades d’autoestima, la Universitat d’Estiu de les Dones i tallers orientats a la inserció labora, entre d’altres.

Cornellà de Llobregat, 06 de març de 2014

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar