El 22 de març, amb motiu del dia mundial de l’aigua, Cornellà celebra la festa del riu

El 22 de març, amb motiu del dia mundial de l’aigua, Cornellà celebra la festa del riu

És una jornada lúdica oberta a tothom, per a promoure el consum racional dels recursos i la protecció del medi ambient

El consum d’aigua a les llars de Cornellà és de 92,76 litres per persona i dia, mentre que la mitjana de la comarca és de 105,8 litres

El proper dissabte 22 de març, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, Cornellà viurà una jornada lúdica a la llera del riu Llobregat, on també es conscienciarà sobre la gestió racional dels recursos. En aquest sentit, s’ha de destacar que, any rere any, el consum domèstic d’aigua descendeix a les llars de Cornellà, situant-se actualment en els 92,76 litres per persona i dia, mentre que la mitjana de la comarca és de 105,8 litres per persona i dia. Fa deu anys que a Cornellà no hi ha un consum tan elevat.

La Festa del Riu, amb sis activitats diferents i una gimcana, té la intenció seguir treballant amb la ciutadania i els centres educatius en aquesta línia i promoure un consum responsable dels subministraments, així com fomentar la protecció de la biodiversitat, la millora de la qualitat de l’aigua i la convivència i l’esbarjo a l’aire lliure. Totes les activitats són gratuïtes –excepte el Train Running, que tindrà un cost de 5 euros, els quals revertiran, en part, en la Botiga Solidària− i necessiten d’inscripció prèvia.

El divendres 21 de març, els centres educatius també tindran la seva particular Festa del Riu. Més de 475 alumnes de 10 escoles de la ciutat participaran durant prop de 3 hores en diferents activitats com ara plantada d’arbres i arbustos, recollida de residus i examen de l’aigua.

La recuperació del riu com a espai de protecció per a les espècies autòctones i lloc de gaudi per als habitants de Cornellà és una de les prioritats de l’Ajuntament i de l’Àrea Metropolitana en matèria mediambiental. L’AMB ha invertit prop de 7 milions d’euros en els darrers anys en tasques de meandrificació del riu, en la millora dels accessos per als visitants, en la plantació de milers d’arbres, en la construcció de basses de microhàbitats i en accions per a combatre la canya. Aquestes actuacions han tingut lloc en el tram comprés entre Sant Joan Despí, Sant Boi, El Prat i Cornellà, on es poden observar fins a 200 espècies d’ocells, la meitat de les que es veuen a Catalunya. També hi ha carpes, llisses, talps, conills i porcs senglars; i pel que fa a la flora, es planten oms, freixes, àlbers, desmais, tamarius i ginesta.

L’Ajuntament promou el respecte i el coneixement de l’ecosistema fluvial amb visites gratuïtes guiades per experts naturalistes obertes a tothom, l’anellament d’aus, el concurs de fotografia amateur de medi ambient, les pedalades familiars, la plantada d’arbres... Activitats que ajuden a mantenir l’entorn natural i consciencien sobre la millora de la qualitat ambiental com a font de vida.

Cornellà de Llobregat, 19 de març de 2014

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar