L'Ajuntament de Cornellà sol·licita al Gran Teatre del Liceu la continuïtat de la programació del Petit Liceu a la ciutat

L'Ajuntament de Cornellà sol·licita al Gran Teatre del Liceu la continuïtat de la programació del Petit Liceu a la ciutat

La Fundació del Gran Teatre del Liceu ha decidit de forma unilateral trencar una col·laboració que porta 10 anys desenvolupant-se a l’Auditori de Cornellà

L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón ha manifestat el seu desacord amb la decisió unilateral presa per la Fundació

El ple de l’Ajuntament de Cornellà va aprovar dijous,27 de març, una proposta per sol•licitar a la Fundació del Gran Teatre del Liceu la continuïtat de la programació del Petit Liceu a l’Auditori de la ciutat i seguir donant continuïtat a un conveni que es va signar l’any 2004 entre l’Ajuntament de Cornellà, la Fundació del Gran Teatre del Liceu, la Diputació de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat.

La petició es fonamenta en la decisió unilateral per part de la Fundació de trencar el present conveni, la qual cosa significa, segons es va posar de relleu en el Ple “una important manca de respecte” després de que Cornellà hagi estat seu estable del Petit Liceu durant deu temporades ininterrompudes. L’alcalde Antonio Balmón considera que és “una decisió sense una argumentació sòlida que evidencia la falta de voluntat d’aquest organisme per mantenir una programació que porta desenvolupant-se una dècada amb un acceptable nivell de públic, i que s’ha consolidat a la comarca com a un referent cultural”.

L’Ajuntament de Cornellà reclama la continuïtat d’un projecte i un conveni que ha situat a la ciutat com a un dels referents de la programació escolar i familiar del Petit Liceu. En aquests deu anys s’han representat gairebé 600 funcions, amb prop de 390.000 espectadors, sense cap incidència i amb la millor de les enteses i predisposició per les dues parts.

La Fundació del Gran Teatre del Liceu ha comunicat aquesta decisió basant-se en les dificultat econòmiques actuals, però l’Ajuntament manifesta la seva voluntat de continuar amb aquesta iniciativa. Per aquest motiu, el Consistori demana el suport de la Diputació de Barcelona per establir els mecanismes adients que permetin mantenir i prorrogar el citat conveni que es renova de manera anual.

En aquest sentit, Antonio Balmón manifesta que: “la nostra voluntat és poder mantenir a Cornellà aquesta programació a l’Auditori de Cornellà i per això buscarem el consens i el diàleg necessaris, així com l’ajut  d’altres institucions com ara la Diputació”. L’acord plenari va ser recolzat per tots els grups municipals.

Cornellà de Llobregat, 31 de març de 2014

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar