Comença la VII Universitat d'Estiu de les Dones

Comença la VII Universitat d'Estiu de les Dones

Se celebra al Citilab de Cornellà del 7 a l'11 de juliol

Forma part de les activitats de conscienciació i empoderament de les dones que es desenvolupen al municipi durant tot l'any

Del 7 a l'11 de juliol, Cornellà de Llobregat acull la setena edició de la Universitat d'estiu de les Dones (UeD), una iniciativa ja consolidada al municipi i que representa una clara aposta per les polítiques locals d'igualtat malgrat la complicada conjuntura econòmica.

Durant aquesta setmana, els i les assistents rebran una formació superior especialitzada en matèria de gènere, única a les universitats catalanes, que enguany s'estructura al voltant de quatre eixos: "La dona a l'Antic Egipte", que ens apropa a la posició de la dona tant en la vida pública com en la privada de la mà de figures com Hatxepsut, Nefertiti o Cleòpatra; "Dones enamorades del coneixement", que explica experiències inspiradores creades des de la llibertat femenina; "Dona i literatura, la dona front als reptes literaris", on descobrirem noves eines per a convertir-nos en lectores més crítiques i s'analitzarà la figura de Virginia Wolf; i "La mujer en la iconografía mitológica", que destaparà el significat d'algunes obres artístiques on les dones són les protagonistes, com ara Venus, Danae o Pandora.

La programació es completa amb una taula rodona amb dones periodistes corresponsals, moderada per Antoni Bassas i que inclourà la participació de Rosa Maria Calaf, Paola del Vecchio, Griselda Pastor i Isabel Galí, i amb un concert de l'orquestra de cambra d'Amics de la UNESCO Barcelona.

Organitzada pel CIRD i la UB

La Universitat d'estiu de les Dones està organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) i la Universitat de Barcelona, dins de l'oferta formativa d'Els Juliols.

Com cada any té lloc al Citilab, un centre de coneixement i laboratori ciutadà de tecnologies on les dones ampliaran els seus coneixements.

Cornellà és una ciutat capdavantera a la comarca en polítiques d'igualtat i ofereix durant tot l'any diferents recursos per a conscienciar la població i empoderar les dones. Entre d'altres: assessorament per a divorcis i separacions, violència de gènere i dret laboral, cursos de cultura general, tallers d'inserció laboral o projecció de pel·lícules, a més de la promoció d'iniciatives als instituts per a prevenir actituds masclistes.  

Per a més informació:

Universitat de Barcelona:

-       http://www.ub.edu/estiudones/

-       93 402 02 02

Centre d'Informació i Recursos per a les Dones:

-       http://www.cornella.cat/ca/UniversitatEstiuDona.asp

-       93 474 28 41

 

 

Cornellà de Llobregat, 7 de juliol de 2014

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00