L'Ajuntament de Cornellà posa en marxa horts comunitaris destinats a col·lectius vulnerables

L'Ajuntament de Cornellà posa en marxa horts comunitaris destinats a col·lectius vulnerables

En total es crearan 36 horts al barri de Sant Ildefons, en els terrenys ocupats anteriorment per l'edifici de l'INEM

Les parcel·les se cediran durant dos anys a persones en situació d'atur de llarga durada coma eina de suport emocional per fomentar la seva autonomia i recuperar l'autoestima

L'Ajuntament de Cornellà destinarà una parcel·la del barri de Sant Ildefons a crear 36 horts comunitaris que se cediran a persones amb risc d'exclusió social com aturats de llarga durada. El nou projecte s'emmarca dins la línia de treball del consistori per fer front als efectes de la crisi i defensar la dignitat de les persones des de totes les vessants.

Cada hort tindrà 38 metres quadrats i se cedirà per dos anys, sense pagar cap cànon, amb tres objectius fonamentals: ajudar a cobrir les necessitats bàsiques i l'ocupació de les persones destinatàries, ja que els productes conreats es destinaran a l'autoconsum de la persona; oferir formació ocupacional específica en horticultura als beneficiaris per poder reorientar el seu futur laboral;  i desenvolupar un projecte comú reforçant els hàbits de treball conjunts i suport entre els membres dels horts.

La finalitat del projecte és, en l'actual context social i econòmic, oferir un instrument de suport emocional a les persones més afectades per la crisi. La introducció d'una rutina com l'obligació de conrear i mantenir el seu propi hort, i ajuda a gestionar l'estrès, l'ansietat i la incertesa d'aquestes persones, fomenta la seva confiança  i autoestima, contribuint així a la seva salut.

La parcel·la té una superfície total de 2.105,39m2, i està previst realitzar les obres durant aquest any, a partir de les properes setmanes. Tenen un pressupost de 250.000 euros i consistiran en anivellar el terreny, crear un traçat d'aigua per al reg, camins d'accés, construir la tanca perimetral i la col·locació de terres vegetals. La parcel·la disposarà també d'una zona d'estada, amb serveis sanitaris.Es tracta de la tercera promoció d'horts urbans que realitza l'Ajuntament de Cornellà. Les dues primeres, Horts Josep Pidelaserra Llach (al costat de l'Estadi municipal) i Horts de Can Mercader, disposen de 77 i 52 parcel·les, que se cedeixen per cinc anys a persones majors de 60 anys i a entitats.

Termini de sol·licituds, el mes de setembre

De l'1 al 30 de setembre s'obrirà el termini per a sol·licitar un d'aquests 36 nous horts comunitaris, que estaran situats al carrer Almogàvers (al costat de la rotonda de l'avinguda Salvador Allende amb l'avinguda República Argentina), en els terrenys ocupats anteriorment per l'edifici de l'INEM.

Per accedir a una concessió, les condicions són tenir entre 18 i 65 anys, amb residència continuada de 5 anys a Cornellà en el moment de presentar la sol·licitud; ser a l'atur i no tenir ingressos per sobre de l'índex IRSC (7.967,73€ anuals per persona de la unitat familiar), i, entre d'altres, estar en seguiment per part dels Serveis Socials municipals i/o pel departament de Polítiques d'Ocupació. El plec de condicions complet es podrà consultar a la web municipal, www.cornella.cat


 

 

 

Cornellà de Llobregat, 9 de juliol de 2014

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00