L’Ajuntament impulsa noves mesures per aprofundir en la transparència i la creació de consensos

L’Ajuntament impulsa noves mesures per aprofundir en la transparència i la creació de consensos

L’objectiu és implicar la ciutadania en la presa de decisions municipals per respondre a les necessitats i interessos generals de Cornellà

El projecte Construint Consensos, que busca l’acord dels ciutadans per redissenyar l’espai públic, o el procés participatiu en la distribució d’una part del pressupost d’inversions són algunes de les mesures

L’Ajuntament de Cornellà ha fet un pas més cap a la millora de la governança i la implicació de la ciutadania en la presa de decisions municipals, amb l’impuls de noves actuacions, on les propostes i idees dels veïns i veïnes prenen més rellevància, seguint amb la línia marcada pel govern municipal en els últims anys. Les noves mesures es divideixen en cinc projectes:

1- Desenvolupar el projecte Construint Consensos, generant un sistema de participació en el redisseny i la millora de l’espai públic.
2- Definir la regulació i els canals per a la realització de consultes orientatives “on line” sobre propostes universals relacionades amb l’acció municipal.
3- Desenvolupar una proposta vinculada amb la confecció del Pla d’actuació municipal per tal de poder recollir i incorporar propostes públiques en la seva fase d’elaboració.
4- Crear un projecte de participació en la definició del pressupost municipal que posi a consideració de la ciutadania una part del pressupost d’inversions, per tal prioritzar i executar aquelles propostes que disposin de més suport popular.
5- Elaborar una proposta per a la creació de tallers de ciutadania, encaminats al coneixement de la funció pública, les competències i el seu funcionament, per tal de facilitar la seva implicació en la gestió municipal.

Per garantir el seu èxit i el bon desenvolupament dels projectes s’ha acordat crear una comissió tècnica.

Les noves mesures donen continuïtat a l’acció de govern dels últims anys, marcada per buscar la coresponsabilitat dels ciutadans en la gestió municipal en temes cabdals de la ciutat com l’Acord Social contra la Crisi, projecte comunitari on han participat 34 entitats i agents socials de Cornellà; l’A prop teu,una nova forma de gestionar la ciutat en temes d’espai públic, seguretat i convivència; l’Educar per Créixer o el Consell de Ciutat.

Les millores de de governança també tenen per objectiu continuar fomentant la transparència i la proximitat de l’administració local, seguint així la línia iniciada amb la posada en marxa de la web Govern Obert, que posa a l’abast de la ciutadania tota la informació municipal, i la Seu Electrònica, a través de la qual els veïns poden realitzar tràmits online.

Cornellà de Llobregat, 19 de març de 2015

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00