L'Ajuntament de Cornellà organitza la II Jornada de la formació professional ‘Fent Ponts’ per analitzar les noves alternatives i oportunitats laborals

L'Ajuntament de Cornellà organitza la II Jornada de la formació professional ‘Fent Ponts’ per analitzar les noves alternatives i oportunitats laborals

Cornellà és una de les ciutat pioneres a Catalunya en la posada en marxa de la formació Professional Dual amb instituts de referència com l’Institut Esteve Terradas o el Miquel Martí i Pol

Al dia següent la ciutat congregarà als estudiants i famílies de la ciutat en la I Mostra dels Ensenyaments ‘Apropa’, on 16 expositors de centres formatius i institucions explicaran les seves ofertes formatives

El proper dia 16 d’abril al matí se celebrarà al Citilab Cornellà la II Jornada de Formació Professional de la ciutat. ‘Fent Ponts’. Al llarg d'un matí tots els agents vinculats a la Formació reglada Professional de Cornellà i experts de diferents sectors posaran en comú les actuacions que s'estan duent a terme amb l'objectiu d'apropar el camp de la formació i el sector empresarial.

A la inauguració de la jornada participaran Antonio Balmón, alcalde de Cornellà; Felip Puig, conseller d’empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; Jordi Plana gerent de serveis d’educació de la Diputació de Barcelona; Xavier Casares, president del Consell Català de Formació Professional; Ramón Pons, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet i Josep Francí, director de les Delegacions de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Amb l'organització d'aquesta trobada, el municipi vol fer del foment de l'FP una estratègia de ciutat, tot teixint complicitats i aliances entre el món educatiu i el sector empresarial del territori, per millorar la competitivitat, les potencialitats i la qualitat de vida dels seus habitants. Com es sabut, les dades oficials ens aboquen a una necessitat urgent d'un canvi de model. Es calcula que més del 50% dels treballadors no té la formació adequada pel lloc que ocupa. A banda, actualment a Catalunya un 23% de la població disposa d'estudis secundaris superiors (batxillerat i FP), un percentatge encara llunyà del 50% que fixa l'Unió Europea per a l'any 2020 com a desitjable a les societats europees.

La Jornada s’estructurà entorn a tres àmbits concrets que s’articularan sota la formula de taules rodones. La primera (10-11h) analitzarà el mercat laboral des de la perspectiva de les competències professionals i personals i comptarà amb les intervencions d’Ángeles Tejada, directora de Public Affairs de Randstad i Clara Prat, directora de l’Àrea de Formació i Desenvolupament de Persones de System Institut.

La segona (11-30-12-30h) posarà l’accent en l’orientació de competències sota les experiències de Marta Colomer, consultora en els àmbits social, educatiu i d’empresa; i Begonya Gasch, directora de la Fundació El Llindar. També s’abordarà un cas en el sector de la restauració amb les ponències de Carmina Solà-Morales, presidenta de la Fundació La Carena i Rosa López, copropietària i cap de servei del restaurant Mirador de Sant Just Desvern.

Finalment, la tercera taula rodona (12.30h) abordarà com posar en valor l’experiència laboral, mitjançant les modalitats desenvolupades des de diferents àmbits i que comptaran amb l’anàlisi de Ferran Castrillo, cap del Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals; Eloísa Anglada, directora de l’Institut Catala de Qualificacions Professionals i Isabel Gutiérrez, cap de la Secció d’Ordenació i Certificació del Servei de Qualificació Professional.

La cloenda de la Jornada es farà a les 13.30h, amb la intervenció de Josep Mª Pérez, director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament i Rocío García, tinenta d’alcalde de Polítiques de Ciutadania de Cornellà de Llobregat.

I Mostra dels Ensenyaments APROPA, un espai per orientar als joves sobre les sortides acadèmiques desprès de la secundària

Sota el mateix criteri, i amb l’objectiu d’oferir l’ampli ventall de propostes formatives a la ciutat per als joves, l’Ajuntament organitza, el 17 d’abril, la I Mostra dels Ensenyaments de Cornellà de Llobregat ‘APROPA’, que tindrà lloc a l’entorn del Citilab, tant a l’interior com a l’exterior, entre les 9 del matí i les 8 del vespre.

La Mostra dels Ensenyaments serà un espai de difusió, informació i orientació on l’alumnat, família i qualsevol ciutadà podrà assistir a xerrades i realitzar qualsevol consulta als expositors, sobre Cicles Formatius de Grau Mitjà, Cicles Formatius de Grau Superior, estudis universitaris, formació d’adults, idiomes, accés a la Universitat i formació complementària no formal.

La Mostra constarà de una part didàctica i informativa, amb xerrades i exposicions i un altra pràctica amb tallers sobre diferents àmbits. Un total de 16 expositors, amb representants d’escoles, universitats i instituts al darrere, s’instal·laran a la zona exterior del Citilab per oferir informació i assessorament als assistents sobre les diferents opcions formatives existents a Cornellà.

Actualment, a Cornellà prop d’un miler de joves estudia alguna de les 23 modalitats que s’ofereixen a la ciutat en els cicles formatius  i FP Dual a dos centres de referència a Catalunya l’Institut Esteve Terradas i el Miquel Martí i Pol . L’any 2013 va tenir lloc la primera edició de Fent Ponts, que es va tancar amb acords i noves iniciatives de formació dual a Cornellà.

Cornellà de Llobregat, 13 d'abril de 2015

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar