L'Ajuntament de Cornellà obrirà a la participació ciutadana una part de les inversions del pressupost per a 2017

L'Ajuntament de Cornellà obrirà a la participació ciutadana una part de les inversions del pressupost per a 2017

També hi haurà un procés de recollida de propostes de la població relacionades amb les ordenances fiscals, els impostos, taxes i preus públics municipals

L'Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa una proposta per ampliar les mesures de participació, col•laboració i coresponsabilitat de la ciutadania en els pressupostos i ordenances fiscals per a 2017. Una part del proper pressupost d'inversions es posarà a consideració de la ciutadania, referent a un conjunt d'actuacions a desenvolupar en el territori, per tal de poder prioritzar i executar els projectes que disposin de més suport popular.

En una primera fase, es tindran en compte totes les propostes presentades per qualsevol veí o veïna major de 16 anys, que s'analitzaran i s'avaluaran, per conèixer la seva viabilitat legal, tècnica i econòmica. Després es votaran els diferents projectes posats a consideració, i es tiraran endavant els que assoleixin un cert nivell de representativitat i de suport.

Dins el projecte de pressupostos participatius, també s'ha previst obrir un procés de recollida de propostes per part de la ciutadania relacionades amb les ordenances fiscals, els impostos, taxes i preus públics municipals.


Transparència i coresponsabilitat

La iniciativa forma part dels compromisos que es va marcar el govern municipal el març de l'any passat, en la Junta de Govern Local, d'impulsar noves millores de Governança, després dels projectes desenvolupats en els últims anys com el Consell de Ciutat, la creació de la figura del Síndic, el portal de Govern Obert, l'Oficina de Transparència Municipal o el canal obert amb la ciutadania A Prop Teu, entre d'altres.

Ara, en el nou mandat, es vol continuar avançant en incentivar la intervenció de la ciutadania en la gestió de la ciutat, des de la coresponsabilitat, per apropar l'administració als veïns i veïnes, donar a conèixer com funciona la gestió municipal i així contribuir a un major respecte i manteniment de la ciutat.

Entre les noves mesures, a part dels pressupostos participatius, es volen desenvolupar projectes com Construint Consensos -un sistema de participació ciutadana sobre els temes de redisseny i millora de l'espai públic, per tal d'incorporar-ho en el procés d'elaboració dels projectes-, incorporar propostes públiques en la fase d'elaboració del Pla d'Actuació Municipal, o crear tallers de ciutadania encaminats al coneixement de la funció pública, de les seves competència i funcionament.

Per portar a terme les millores de Governança hi haurà una comissió tècnica de treball on s'hi incorporaran representants del Consell de Ciutat i dels diferents consells sectorials de participació, a més dels diferents grups municipals.

 

 

Cornellà de Llobregat, 26 de febrer de 2016

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00