L’Ajuntament de Cornellà amplia de 6 a 9 mesos el període de contractació als plans locals d’ocupació iniciats al febrer

L’Ajuntament de Cornellà amplia de 6 a 9 mesos el període de contractació als plans locals d’ocupació iniciats al febrer

L’augment dels mesos de contracte suposa una inversió addicional de 321.000 euros per part de l’Ajuntament, que se sumen als prop d’1,5 milions d’euros ja previstos en el pressupost  per a plans d’ocupació

Les persones contractades, entre febrer i octubre, treballen com a instructors d’estudi assistit als centres educatius, agents cívics, administratius, agents d’informació o personal de suport en obres i projectes a l’espai públic, entre d’altres

L'Ajuntament de Cornellà ha decidit ampliar de 6 a 9 mesos el període de contractació a les 100 persones que des del mes de febrer van entrar a formar part d’un nou pla local d’ocupació a la ciutat.   L’Ajuntament augmenta  tres mesos més respecte als contractes formalitzats en anteriors plans i que tenien una durada de 6 mesos. Així, el període de contractació eventual va des del febrer fins a l’octubre de 2016. El consistori mantindrà aquest període per a properes contractacions.

L’objectiu municipal és oferir continuïtat a projectes que es posen en marxa i que tenen una major durabilitat en el temps i alhora oferir una estabilitat econòmica més àmplia a persones en situació d’atur o vulnerabilitat de la ciutat. La mesura suposarà per al consistori una inversió addicional de 321.000 euros.

Una part important d’aquests persones contractades es dediquen a reforçar l'àmbit educatiu en totes les etapes formatives amb l’objectiu d’atendre les necessitats de l'alumnat i no permetre una discriminació en aquest àmbit. En total, 28 persones, amb una formació molt concreta, donen impuls a  projectes educatius municipals. En aquesta ocasió, es contracten a 14 professors per oferir estudi assistit a les escoles i instituts de la ciutat, també es contractaran persones per oferir tasques d’assessorament en itineraris formatius, així com especialistes en idiomes per reforçar els recursos de l’Escola Oficial d’Idiomes. Així mateix, també hi ha un grup de  persones que fan de dinamitzadors  a les biblioteques escolars i a desenvolupar diferents tasques dins de la comunitat educativa de la ciutat.

Amb aquests contractes en l’àmbit educatiu, Cornellà haurà donat feina a més d’un centenar de professionals relacionats amb la docència, que hauran permès donar suport a més de 500 escolars entre 2012 i 2016.

Un altre dels sectors que concentra un major nombre de contractacions en aquesta promoció és el relacionat amb l’atenció ciutadana amb la definició de prop d’una vintena de llocs de treball d’agents cívics i d’informadors municipals per oferir assessorament i  referències respecte a campanyes de sensibilització i comunicació municipals tant vinculades a l’espai públic com a altres àrees d’intervenció.

Pel que fa a la resta de llocs de treball pels quals s’incorporaran persones en situació d’atur, els perfils requerits han estat administratius o bé persones amb experiència de caire més específic per realitzar tasques de millora en l’espai públic.

L’Ajuntament té previst contractar 100 persones més durant 2016 i arribar a 200 en aquest any. Amb aquest pla d'ocupació local es consolida la línia de treball que es va iniciar el 2012, amb el compromís signat en el marc de l'Acord Social contra la Crisi, i que ha permès crear més de 1.000 llocs de treball entre 2012 i 2015, amb una inversió de 6 milions d'euros.

 

Cornellà de Llobregat, 6 d'abril  de 2016

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00