Cornellà renovarà l’ús de polseres intel·ligents per millorar la seguretat durant les excursions dels infants

Cornellà renovarà l’ús de polseres intel·ligents per millorar la seguretat durant les excursions dels infants

Durant aquest curs escolar 2.737 alumnes de la ciutat estan utilitzant el sistema d'identificació que compta amb el suport dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Cornellà

El dispositiu consisteix en unes polseres que contenen totes les dades necessàries per poder localitzar als responsables dels infants en cas de pèrdua

L’Ajuntament de Cornellà renovarà per l’any vinent l’ús de les polseres intel·ligents per als nens de les escoles que ho sol•licitin, després que tant les AMPES, com les famílies i els mateixos centres educatius, hagin fet una bona valoració del dispositiu.
Es tracta d'unes polseres personalitzades, intransferibles, adaptables, impermeables i de diversos colors, que contenen totes les dades necessàries per poder identificar els responsables dels nens en cas de pèrdua.

La informació que conté el braçalet està codificada de forma alfanumèrica, per qüestió de seguretat, i s'hi pot accedir entrant a la web que s'indica i introduint el codi de la polsera o amb un telèfon intel·ligent, mitjançant la lectura d'un codi QR.

Aquest sistema d’identificació per als menors es va implementar, com a prova pilot, durant l’últim trimestre del passat curs escolar 2014/2015, per a totes les escoles de primària del municipi, des de P3 a 6è. La bona acollida va propiciar que durant l’actual curs dotze escoles decidissin continuar utilitzant les polseres intel·ligents i aprofitar el dispositiu de seguretat per a totes les sortides programades del centre. En total, 2.737 alumnes d'infantil i primària de la ciutat es beneficien actualment del sistema.

Des de l’Ajuntament de Cornellà ja s’ha decidit que es continuaran implementant les polseres intel·ligents a les escoles que ho sol·licitin el proper curs, com a mesura de prevenció i seguretat, a més de per ser un valor afegit per a les famílies, ja que viuen amb més tranquil·litat les excursions dels seus fills.

El sistema d’identificació garanteix que en cas de pèrdua d’un infant, qualsevol persona que trobi el menor, pot accedir mitjançant el QR de la polsera a la plataforma de l’empresa, on troba el nom i el telèfon de la persona responsable del grup, l'escola a què pertany, el lloc de la sortida, l'horari en que té lloc, la data i la informació relacionada amb la sortida. Si aquesta persona no disposa de Smartphone, la polsera també porta escrit el número de telèfon d'Emergències (112) que connecta amb els Mossos d'Esquadra, els quals tenen accés a la informació  ja que el sistema compta amb el seu reconeixement i suport.

El sistema d'identificació iKanguro va ser desenvolupat per dues dones emprenedores de Cornellà, Sílvia Fernández i Pilar Jiménez, que preocupades per la seguretat dels seus fills durant les excursions escolars, van dissenyar aquest mètode que facilita la localització. El projecte ha comptat amb l'assessorament dels experts en emprenedoria del Centre d'Empreses de Cornellà, on actualment tenen la seu del negoci.

Tot i que l’objectiu inicial del seu projecte estava destinat només al públic infantil i en l’àmbit de l’escola, actualment, la utilitat de les polseres identificatives s’ha ampliat a altres casos, com ara per a les activitats que es desenvolupen fora dels tallers i dels centres d’educació especial, per als centres de lleure infantil, càmpings, parcs d’atraccions, zoològics, recintes firals, creuers, centres comercials, estadis esportius... Fins i tot, per donar suport a la gent gran amb problemes de memòria quan realitza sortides de les residències.

 

Cornellà de Llobregat, 14 d'abril  de 2016

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar