Corpus 2016 a Cornellà de Llobregat

Corpus 2016 a Cornellà de Llobregat

Una festa arrelada que creix cada any en activitats i en participació, gràcies al compromís i la implicació de les entitats i col·lectius de la ciutat

Chenoa, Els Catarres o Xuso Jones són algunes de les propostes musicals gratuïtes per a la Festa Major del Corpus

La Festa Major del Corpus arriba a Cornellà de Llobregat, del 26 al 29 de maig amb més d’un centenar d’actes en els quals es combinaran la tradició i la cultura, amb la il·lusió, la solidaritat i la convivència. La música en directe segueix sent un dels atractius principals de la festa, amb les orquestres a cada barri, els concerts a la plaça Catalunya i les propostes dels DJs per als més joves al Parc Esportiu Llobregat, que juntament amb els actes més tradicionals ofereixen l’oportunitat de compartir i de viure les festes amb civisme, tolerància i harmonia.

En aquest context festiu, des de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat en col•laboració amb la Plataforma Ciutadana contra la violència masclista de Cornellà s’ha promogut la campanya “Per unes festes igualitàries i lliures de sexisme” a favor d’unes relacions lliures, respectuoses i contra les agressions sexistes, racistes i LGTBIfòbiques. A més, es repartiran 5.000 polseres amb el lema de la campanya a les carpes instal•lades als principals concerts, per tal de conscienciar la ciutadania que la seva actitud ho és tot.

El  programa està pensat i confeccionat per a tots els públics, i, com sempre, ha comptat amb la col•laboració i la implicació de les entitats i associacions de la ciutat. Podreu trobar des de la Festa Galega a Can Mercader, el certamen de rumbes i sevillanes o la caseta de la Peña Atlético Minas, a les demostracions de cultura popular, com les catifes de flors, les Matinades de grallers i tabalers, el Corndefoc i el correfoc infantil, el Populari, l’exhibició castellera, o la XXI Trobada de Gegants, que, com és tradicional, se celebra el cap de setmana anterior: serà aquest dissabte, 21 de maig, organitzada pel Foment de Cultura Popular.

També hi ha espai per a propostes noves i originals, com el Holi Dolly, un festival inspirat en un ritual hindú que consisteix a ballar i tirar-se pols de colors, com a símbol d'alegria i felicitat, el 28 de maig al Parc Esportiu Llobregat.

El tret de sortida oficial el marcarà el pregó des del balcó de l’Ajuntament, el dijous 26, a les 21.15h, a càrrec dels Castellers de Cornellà, amb motiu del seu 25è aniversari. Seguidament  hi haurà el Corndefoc, amb les colles i bèsties de foc de la ciutat, que aquest any compta entre les colles convidades amb els Dimonis de Factoria de So de Mallorca.

Aquest any, igual que en les darreres edicions, s’ha comptat amb dissenyadors de la ciutat per crear el cartell del Corpus 2016. En aquesta ocasió ha estat l’artista local, Joel Vaccaro, qui ha fet un disseny inspirat en l’“ou com balla”, un costum típic de la festivitat del Corpus.

Els concerts de la plaça de Catalunya

Dissabte, 28 de maig
22.30h
Molly Varlet + Chenoa en concert. El grup de joves barceloní animarà la nit amb la seva fusió de pop amb soul, per donar pas a la cantant Chenoa que presenta el seu últim disc “Soy Humana”, en un concert en què recordarà també alguns dels seus èxits més coneguts.

Diumenge, 29 de maig
19h
Circulo Rojo + Els Catarres El grup convidat escalfarà l’ambient per rebre un dels grups catalans més potents dels darrers anys, els Catarres, que atraurà el públic més jove amb la seva barreja de hip-hop i pop indie.

Música jove al Parc Esportiu

Divendres, 27 de maig
22h
Aina + Amelie + Xuso Jones en concert. Tres atractives propostes musicals animaran la nit de festa a l’espai del Parc Esportiu Llobregat.

Dissabte, 28 de maig
Nit Sounday + Holi Dolly Festival
22.00h
Mostra d’arts i danses urbanes a càrrec de diferents escoles de dansa de la ciutat i les actuacions de DJ Albert González, Speaker Pep Callau, Xanquers, DJ convidat Joan Blanchadell i Drumshow Fills de la flama.

Propostes i animació per a tots els públics

El programa equilibra la música adreçada a tot tipus de públic, amb propostes més populars i familiars a diferents punts de la ciutat, per a treure partit d’aquests dies de festa i compartir-los amb els més petits de la casa. Dins del “Corpus en família” podreu: veure espectacles infantils,  jugar al als escacs, participar en gimcanes, ballar, saltar, dibuixar  i molt més. A més, a la plaça Rosa Sensat, torna la clàssica Festa del Toc de Corn amb una àmplia programació de dijous a dissabte que inclou l'estirada de corda, el concurs de parxís, la baixada d’andròmines, bombolles de sabó gegants, el vermut jazz, els concerts...
I, com cada any, la fira d’atraccions s’instal•larà del 26 al 29 de maig al polígon Almeda de Cornellà.

Cornellà de Llobregat, 19 de maig  de 2016

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar