L’Ajuntament de Cornellà contracta 20 persones per promoure l’ús adequat de l’espai públic

L’Ajuntament de Cornellà contracta 20 persones per promoure l’ús adequat de l’espai públic

Aquest any es dobla el nombre de persones que actuaran d’educadors cívics, els quals informaran a la ciutadania sobre les normes de convivència i civisme durant els mesos d’estiu

Les persones contractades formen part dels plans locals d’ocupació de 2016, que aquest any han passat de 6 a 9 mesos de contracte

L’Ajuntament de Cornellà ha contractat un total de 20 persones per posar en marxa el programa informatiu i de divulgació sobre les normatives de convivència a la ciutat a través de la figura dels educadors cívics. Aquest equip actuarà per parelles, des de juny i fins a octubre, en horari de matí i tarda i recorrent tota la ciutat.

La iniciativa forma part de la campanya “Cornellà pel Civisme”, que es duu a terme a la ciutat des de fa més de 10 anys durant els mesos d’estiu amb la finalitat d’afavorir la convivència i promoure el bon ús dels espais públics en l’època de major concurrència de persones als carrers, parcs i places de la ciutat.

Abans de realitzar aquesta feina, els 20 educadors han rebut una formació multidisciplinar que inclou aspectes teòrics i pràctics per a resoldre les situacions quotidianes amb fluïdesa. Aquest grup compta amb el suport i seguiment de la Guàrdia Urbana per resoldre dubtes i consultar qualsevol aspecte relacionat amb la seva funció. El educadors cívics fan tasques estrictament informatives, no tenen cap altra competència ni poden sancionar.

Cornellà pel civisme

A més d’aquesta iniciativa, també a l’estiu l’Ajuntament posa en marxa la iniciativa de ‘Patis oberts’ a diferents escoles i pistes esportives de la ciutat perquè els més joves tinguin espais de joc, amb el suport de monitors que dinamitzen activitats en horari de tarda. Així mateix, per  mantenir en bones condicions d’ús els espais públics, es reforcen els serveis de neteja de carrers durant els mesos d’estiu; a més de continuar amb les funcions de seguretat que porta a terme la Guàrdia Urbana amb presència de patrulles a peu, en bicicleta i també amb els vehicles habituals.

Amb tot això, l’Ajuntament treballa de forma intensa i diàriament per afavorir la convivència i impulsar mesures de sensibilització perquè tothom tingui cura de l’espai públic per gaudir-ne en les millors condicions. 

Plans d'ocupació local

La contractació dels 20 educadors cívics està emmarcada en el Pla Local d'Ocupació 2016, que està permetent la incorporació al mercat laboral de 100 persones. Es tracta de persones aturades de llarga durada i en risc d'exclusió social que l’Ajuntament contracta per un període de 9 mesos.

L'oferta laboral es dissenya d'acord amb el perfil professional de la població en atur de Cornellà, amb la intenció de reforçar diferents serveis públics i donar resposta a les necessitats de la ciutadania. Així, a més del foment de les actituds cíviques, també es contracten persones per a mantenir i conservar l'espai públic, impartir classes de reforç als centres educatius, oferir atenció a la ciutadania, o tasques administratives a dependències municipals, entre d’altres.

Cornellà de Llobregat, 13 de juny de 2016

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00