Uns 360 infants de Cornellà participaran en els casals socials d’aquest estiu

Uns 360 infants de Cornellà participaran en els casals socials d’aquest estiu

L’Ajuntament, conjuntament amb diverses entitats de la ciutat, impulsa un any més activitats d’educació en el lleure, amb l’objectiu de garantir un àpat als infants amb més dificultats

Enguany també s’organitza un campus social d’anglès durant els mesos de juliol, agost i la primera quinzena de setembre

Un total de 360 infants en situació de vulnerabilitat, derivats des dels serveis socials municipals, podran gaudir de lleure durant l’estiu, tot garantint si s’escau, un àpat equilibrat al dia, en participar en els casals que s’organitzen durant els mesos de juliol i d’agost. Un any més, l’Ajuntament de Cornellà, conjuntament amb diverses entitats de la ciutat, impulsa aquesta iniciativa que es va posar en marxa ara fa quatre anys per cobrir les necessitats d’alimentació en acabar el curs escolar, quan els menors en risc d’exclusió deixen de comptar amb les beques menjador.

El mes d’agost s’ofereixen dos casals socials, el del barri de Sant Ildefons gestionat pel Club Infantil i Juvenil Sant Ildefons i que rep el suport econòmic de la Fundació Ayuda en Acción; i el de Can Padró, organitzat per diferents entitats del barri del Pedró i la Gavarra i gestionat per l’esplai Mowgli. Tots dos casals, a part de garantir l’alimentació als més petits, també suposen un suport emocional per als infants que hi realitzen activitats sòcioeducatives i de reforç escolar.

Campus social d’anglès

Aquesta oferta es complementa amb el campus d’anglès, durant els mesos de juliol, agost i primera quinzena de setembre. S’han reservat unes vint places setmanals per a menors derivats pels serveis socials municipals. Tant la participació a les activitats com el cost del menjador dels infants s’assumeix pels serveis socials amb els mateixos criteris que la resta de casals.

També es realitzen derivacions a recursos d’altres institucions, per exemple la Generalitat de Catalunya, a través del projecte “l’estiu es teu”, sense cap cost per a les famílies. Així mateix, s’hi sumen 10 places més en colònies d’estiu, el mes d’agost, organitzades per la Fundació Pere Tarrés.

Cornellà de Llobregat, 4 de juliol de 2016
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00