L'Ajuntament de Cornellà col·loca un centenar d'etiquetes gegants a la ciutat per informar del cost dels equipaments i els serveis municipals

L'Ajuntament de Cornellà col·loca un centenar d'etiquetes gegants a la ciutat per informar del cost dels equipaments i els serveis municipals

Els serveis de neteja, de manteniment d'espais públics, de mobiliari urbà i equipaments suposen per al municipi una factura de 23,5 milions d'euros, el 30% del pressupost total de 2016.

La campanya porta com eslògan "comptem amb vosaltres per a conservar la ciutat", amb l'objectiu de conscienciar els usuaris de la importància de respectar i fer un bon ús dels equipaments i espais públics

Per cinquè any consecutiu l'Ajuntament de Cornellà ha engegat la campanya informativa sobre el cost dels serveis i equipaments públics. Seguint la línia de transparència en la gestió municipal i amb la voluntat de conscienciar a la ciutadania, s'ha fet públic el balanç de costos d'aquests béns bàsics, per explicar quant paguem per ells i quant costa mantenir-los.

Més de 23 milions d'euros

Per fer-ho durant aquests dies s'estan instal·lant 50 etiquetes gegants (que simulen les etiquetes de preus de botigues) a espais públics de la ciutat parcs, places i diferents carrers on es poden observar el preu de serveis com la neteja de carrers, manteniment de parcs i jardins; i una cinquantena més en equipaments: biblioteques, centres cívics, ludoteques, instal•lacions esportives o centres educatius, entre d'altres, on es mostra la quantitat que es destina al seu manteniment, quina part paguen les administracions i quina els usuaris.
En aquest sentit, al pressupost de 2016 es contemplen 23.536.925 euros, el 30,84% del total, per assumir les despeses en matèria d'espai públic (conservació i manteniment del mobiliari urbà, centres educatius, equipaments esportius, zones verdes, etc). D'aquesta manera es pretén fer més visible quant ens costa entre tots mantenir en bon estat els béns dels quals gaudim a la nostra ciutat i, al mateix temps, fer un exercici de reflexió per promoure un ús cívic i responsable dels mateixos.

Informació i conscienciació

Unes 54 etiquetes de color vermell s'estan col·locant a l'entrada de diferents equipaments públics informant del cost del seu manteniment i, desglossat, a qui correspon el seu finançament. Per exemple, es pot saber quant costen la gestió de les biblioteques, els centres cívics, els espais familiars, les escoles bressol, l'escola municipal de música "Roser Cabanas", la ludoteca, el Parc Esportiu Llobregat, el Complex Aquàtic Can Mercader i camps de futbol, entre d'altres.

També es poden veure etiquetes en places i parcs que informen sobre el cost dels principals serveis municipals. Per mantenir neta la ciutat, escombrar i baldejar els carrers i places, buidar papereres, retirar residus de les voreres, eliminar taques i grafits, entre altres tasques, l'Ajuntament destina 4.485.000€ de la partida pressupostària del 2016, tal com il•lustren les etiquetes de color taronja. En color verd es detalla quant costa mantenir els parcs i jardins (3.378.447€); la recollida d'escombraries són les etiquetes grogues (2.678.045€) i el cost del manteniment i la reparació del mobiliari urbà s'indica amb una etiqueta de color blau (678.045€): en total, més d'onze milions d'euros.
La campanya pretén conscienciar a tothom que aconseguir uns estàndards adequats de neteja i qualitat requereix importants esforços, tant econòmics, com tècnics i humans; a més de ser imprescindible la responsabilitat i el civisme dels ciutadans i ciutadanes.

Cornellà de Llobregat, 20 de juliol de 2016
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00