L'Ajutament de Cornellà impulsa Factoria SI, un espai experimental d'arts escèniques i creatives

L'Ajutament de Cornellà impulsa Factoria SI, un espai experimental d'arts escèniques i creatives

 Tindrà la seu al Centre Cultural Sant Ildefons i comptarà amb la direcció tècnica de l'actor, productor i veí del municipi, Ignasi Guasch

El projecte FACTORIA SI vol ser un espai per oferir oportunitats a nous creadors escènics a canvi d'un retorn social per al municipi que permeti a la ciutadania gaudir de projectes innovadors

L'Ajuntament de Cornellà posa en marxa un espai de residències tècniques i creatives denominat FACTORIA SI, amb l'objectiu de potenciar la ciutat com a plataforma experimental per a companyies teatrals i de les arts escèniques que vulguin posar en marxa un nou projecte i que a canvi, ofereixin un retorn social a al municipi a partir de la seva feina.

El projecte tindrà com a seu l'Auditori del Centre Cultural Sant Ildefons i es pretén donar suport als petits i nous creadors escènics de tots els àmbits culturals: teatre, performance, dansa, circ, nous llenguatges, etc., que són el futur de l'escena a Catalunya i que es troben limitats tan pel que fa al suport econòmic com tècnic per desenvolupar les seves propostes artístiques. L'oferta es concretarà en la disponibilitat d'un un espai ampli i polivalent per desenvolupar els processos de creació de les companyies, a més de posar a la seva disposició materials i infraestructures del centre (so, llum, etc).

FACTORIA SI, busca ser un espai d'assaig i de treball cooperatiu per a aquestes companyies, perquè pugin presentar els seus espectacles a mode de work-in progress o fins i tot d'estrena, abans de presentar els seus espectacles a Barcelona. Com a contraprestació els grups podran oferir assajos de portes obertes als grups de teatre aficionats de la ciutat o a instituts, fomentar xerrades sobre el món teatral, fer tallers per a la ciutadania, etc.

Es tracta en definitiva, de generar públic nou a Cornellà i propostes que siguin diferents i innovadores, que puguin atreure públic i permetin desenvolupar noves manifestacions culturals a la ciutat.

Exquis Teatre, prova pilot
El projecte, que es troba en fase pilot, ja s'ha iniciat amb una proposta pel primer semestre d'enguany. La companyia Exquis Teatre, dirigida pel txec establert a Barcelona, Pavel Bsonek, té previst assajar a l'Auditori de Sant Ildefons el seu cicle teatral Cicatrius abans d'estrenar les corresponents obres de teatre a Barcelona i Sabadell.

Cicatrius, un projecte teatral sobre la memòria històrica, està composada per diverses peces teatrals. Durant aquest mes de gener ja s'ha estat assajant ‘La conferència de Wannsee' de Filip Nickolls, Vladimír Cepek i Pavel Bsonek. Al març utilitzaran l'espai per realitzar els assajos tècnics de la producció ‘Protesta', mítica obra de Václav Havel, dramaturg defensor dels drets humans que va arribar a president de Txecoslovaquia. I finalment al maig es dedicaran a l'obra ‘Leni' de Valeria Schulzová i Roman Oleksák.
L'objectiu és que aquesta oferta contribueixi a crear un circuit alternatiu per a companyies petites i tingui continuitat al llarg de l'any.


Ignasi Guasch, director del projecte
Veí de Cornellà i implicat amb el món associatiu del municipi, l'actor Ignasi Guasch serà l'encarregat de dirigir el projecte amb una visió àmplia que permeti impulsar i crear sinergies amb altres municipis per impulsar un circuit metropolità. Així mateix, es vol impulsar un treball cooperatiu amb les sales de petit format de Barcelona per afavorir la seva promoció.

 

 

 


Cornellà de Llobregat, 25 de gener 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00