10 persones amb discapacitat del centre TECSALSA participen en les tasques d'esporga de Cornellà

10 persones amb discapacitat del centre TECSALSA participen en les tasques d'esporga de Cornellà

El Centre Especial de Treball, que és responsable de la jardineria del municipi, dóna feina a 114 persones amb discapacitat


Enguany s'ha ampliat el servei d'esporga de l'arbrat viari i de parcs i jardins públics, arribant a actuar en 5.500 arbres

13.02.2017

El Centre Especial de Treball TECSALSA és el responsable del servei de jardineria de l'Ajuntament de Cornellà, i dins de les seves tasques s'encarrega del servei d'esporga, que va començar el novembre i s'allargarà fins a mitjans del mes de març. En les tasques de manteniment i neteja de l'arbrat de la ciutat treballen 10 persones amb discapacitat que han aconseguit així, incorporar-se al món laboral i ser més autònoms.
Les tasques d'esporga es realitzen en equips formats per personal professional de jardineria que realitza els treballs específics d'escoronar amb l'ajuda de grues i altres elements, i el personal que compta amb el certificat de discapacitat que realitzen les funcions de suport com la recollida de les branques, la neteja de la zona i la senyalització i protecció dels vianants i vehicles. Una activitat que han après amb la formació que ofereix el mateix Centre Especial de Treball, la qual posa especial èmfasi en les qüestions de seguretat i salut laboral.
Aquest any el servei d'esporga s'allarga durant 5 mesos ja que s'ha ampliat a 5.500 arbres. El manteniment de l'arbrat és necessari per temes de salut, vigor i integritat de la pròpia vegetació així com per endreçar el creixement correcte de l'arbrat i evitar caigudes de fruits que embruten l'entorn. A més, l'esporga també es necessària per garantir la seguretat de les persones, dels vehicles i evitar conflictes amb les línies aèries de serveis.
Un cop finalitzats els treballs, aquestes persones s'incorporaran a la resta de tasques del servei de jardineria, un feina que els ofereix l'oportunitat de gaudir una vida normalitzada i una real integració sociolaboral.

Centre Especial de Treball, Tecsalsa
En l'actualitat el centre especial de treball Tecsalsa -empresa mixta participada majoritàriament per l'Ajuntament de Cornella- té contractades 114 persones amb discapacitat intel•lectual i/o desenvolupament, de les quals 76 treballen en l'àrea de jardineria, un servei que també ofereixen al municipi de Viladecans, a la ciutat sanitària de la Vall d'Hebron, al Consell Comarcal del Baix Llobregat, a l'empresa Siemens i Estibarna entre d'altres. La resta del personal contractat es troba al centre de Can Cors realitzant manipulats industrials. A més, disposa de la botiga Garden Cornnatur, un espai de jardineria i decoració on treballen 4 persones més.
A banda dels 114 treballadors, també ofereix teràpia ocupacional a 42 persones que no tenen capacitat regular productiva i reben assistència terapèutica dins un concert de serveis amb la Generalitat de Catalunya.Cornellà de Llobregat, 13 de febrer 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00