Cornellà se suma a la nit dels museus amb una visita nocturna al Palau Mercader

Cornellà se suma a la nit dels museus amb una visita nocturna al Palau Mercader

La projecció d’un documental, visites guiades i un concert de gypsy jazz conformen la programació especial per aquest nit d’art al Palau

El Museu de les Matemàtiques i el Museu Agbar també han organitzat activitats per aquesta nit

Cornellà celebrarà aquest any la Nit dels Museus amb una programació especial al Palau Mercader que permetrà als ciutadans viure un dels principals espais patrimonials de la ciutat d’una forma molt diferent. Així se suma a aquesta iniciativa europea que enguany arriba a la seva tretzena edició i en què participen més de 4.000 museus de tot Europa.

Per a la nit del 20 de maig el Museu Palau Mercader es vestirà de gala per obrir les portes en un horari fora de l’habitual. Entre les 19.30 i les 21.00 hores es podrà assistir a la projecció del documental: “Barcelona, abans que el temps ho esborri”, que recorda la història d’uns parents dels Mercader entre les exposicions universals de 1888 i 1929. Un viatge al passat que ajuda a entendre els inicis del s.XX, la vida de la burgesia catalana en el context de la revolució industrial i que dóna sentit a l’existència del Palau Mercader a Cornellà. Aquest coneixement del nostre passat es podrà complementar amb visites guiades al Palau, on s’explicarà la història de la família Mercader i la família Bell-lloch, la seva arribada a Cornellà i com era la seva vida en aquesta residència de l’època del romanticisme. A més, es podran descobrir la seva gran col•lecció de pintures, porcellanes, ceràmiques, armes...

A partir de les 21.30 hores es podrà gaudir en exclusiva a la planta baixa del Museu d’una sessió de gypsy jazz de la mà del grup Barnouche, un quartet format per trompeta, guitarra, contrabaix i caixa que toquen al ritme tònic del swing amb melodies de la música gitana dels Balcans.
A més, també es podrà visitar i gaudir de l’activitat Math Mistery Box que ha preparat el Museu de Matemàtiques de Catalunya (situat a la planta superior del mateix Palau Mercader), de les 19.00 h a les 23.00 hores.

També el Museu Agbar s'ha afegit a la Nit dels Museus amb visites guiades gratuïtes al refugi antiaeri (un espai no visitable habitualment), música i Escape Experience entre les 19.00 i la 01.00 h de la matinada d'aquest mateix dissabte.


Cornellà de Llobregat, 18 de maig de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00