Cornellà continua donant suport als infants més vulnerables amb els casals socials d’estiu

Cornellà continua donant suport als infants més vulnerables amb els casals socials d’estiu

Un any més, l’Ajuntament, amb la implicació de les entitats socials de la ciutat, cobreix les necessitats socioeducatives i alimentàries dels menors

De nou, l’Ajuntament de Cornellà, conjuntament amb diverses entitats de la ciutat, organitza els casals d’estiu del mes d’agost amb l’objectiu de garantir un àpat als infants amb més dificultats. En total hi ha planificats tres casals que, entre tots, està previst que atenguin un total aproximat de 370 nens i nenes en risc d’exclusió social.

Els darrers anys s'han consolidat com a recurs dos casals socials, el del barri de Sant Ildefons gestionat pel Club Infantil i Juvenil Sanfeliu-Sant Ildefons i que rep el suport econòmic de la Fundació Ayuda en Acción; i el de Can Padró,  als barris de Gavarra i Pedró, organitzat per diferents entitats del barri i gestionat per l’esplai Mowgli. Aquest últim disposa del suport econòmic de l'Ajuntament.

A més, gestionat i coordinat directament pel consistori també hi ha el campus d’anglès que té lloc durant els mesos de juliol, agost i la primera quinzena de setembre. S’han reservat unes vint places setmanals per a menors derivats pels serveis socials municipals. Tant la participació a les activitats com el cost del menjador dels infants s’assumeix íntegrament per part de l’Ajuntament.

Els casals socials són una iniciativa que va començar l’estiu de 2013 amb el casal d’agost al barri de Sant Ildefons, al qual es van afegir als dos anys següents el del barri del Pedró i el que atén als nens i nenes de Centre, Riera i Fontsanta, ara conegut com el campus d’anglès.

Uns projectes que van néixer amb la col•laboració i implicació de les entitats dels diferents barris amb l’objectiu de garantir l’alimentació als més petits, al mateix temps que suposa un suport emocional per a infants en risc d’exclusió social.

Cornellà de Llobregat, 24 de maig de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00