Cornellà se suma a la lluita contra la pobresa amb les V Jornades de la Dignitat

Cornellà se suma a la lluita contra la pobresa amb les V Jornades de la Dignitat

Les Jornades de la Dignitat tornen del 8 al 10 de juny, tres dies plens d’activitats que finalitzaran amb el dissabte reivindicatiu

Tots aquells que ho desitgin poden adherir-se al Manifest per la Dignitat a través de www.cornella.cat o durant les activitats programades

Cornellà planta cara a la pobresa i per fer-ho compta amb un gran número d’entitats, centres educatius i institucions de la ciutat que organitzen tot tipus d’activitats reivindicatives, fent especial interès en la defensa dels infants.  Aquests actes, adreçats a totes les edats, tenen com a objectiu divulgar i posar de manifest l’existència de bosses de pobresa i situacions d’exclusió social que viuen moltes famílies, tot i que els indicadors econòmics dibuixin una millora socioeconòmica.

Aquest any, el periodista i presentador cornellanenc, Jordi Évole inaugurarà les jornades, el dijous 8 de juny a l’Auditori de Sant Ildefons, amb la presentació del documental “Astral” on es mostra la tragèdia dels migrants al Mediterrani.

El divendres serà el torn de la mobilització del món educatiu, amb activitats que  reivindicaran els valors i la importància de l’educació per garantir la igualtat d’oportunitats a la societat, organitzades per diversos centres educatius, les AMPA del municipi, i centres formatius per a joves com La Carena i El Llindar.

Les Jornades de la Dignitat finalitzaran amb el Dissabte Reivindicatiu, que començarà amb el VII Cros Popular del PELL Contra la pobresa energètica on les calories cremades per part dels participants es convertiran en kWh de consum elèctric i de gas per famílies que es troben en situació vulnerable; al final de la jornada es quantificaran els kWh aportats pels participants que es transformaran en mesures de  prevenció de la pobresa energètica que impulsarà l’Ajuntament de Cornellà.

També el dissabte les entitats socials de la ciutat es donaran cita a la plaça de Catalunya per explicar els seus projectes i reclamar, de forma conjunta, mesures per contrarestar els efectes de la crisi. A més, como cada any tindrà lloc la festa de la Ludoteca El Dau amb activitats acompanyades de la Guàrdia Urbana, els Mossos i Creu Roja, entre d’altres.

El Manifest per la Dignitat

Durant la setmana tindrà lloc una recapta d’aliments destinats a la Botiga Solidària, que proporciona productes bàsics a famílies en situació de dificultat econòmica del municipi. Tot els que ho vulguin podran col•laborar-hi portant aliments a mercats municipals, escoles bressol, establiments adherits i entitats col•laboradores de la ciutat fins al dissabte dia 10.

A  més, totes les persones que ho desitgin poden adherir-se al Manifest per la Dignitat, que posa en relleu el sorgiment d’una nova pobresa que sobretot afecta els infants, convertint-se en el col•lectiu més vulnerable ja que la seva situació “pot derivar en problemes psicosocials i de falta d’oportunitats de futur”.

És la cinquena edició d’aquesta programació, que està impulsada per l’Ajuntament de Cornellà dins del marc de l’Acord Social contra la Crisi, una taula que aplega una trentena d’entitats, institucions, grups polítics, agents socials i particulars del municipi, amb l’objectiu lluitar contra l’escletxa social i les desigualtats generades per la crisi des del diàleg i des del consens.

Cornellà de Llobregat, 6 de juny de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00