El programa del Corpus 2017 presenta més de 160 propostes d’oci i cultura, per gaudir d’unes festes igualitàries i lliures de sexisme a Cornellà

El programa del Corpus 2017 presenta més de 160 propostes d’oci i cultura, per gaudir d’unes festes igualitàries i lliures de sexisme a Cornellà

Els Amics de les Arts, La Frontera i David Otero protagonitzen els concerts gratuïts de la plaça de Catalunya

La Festa Major del Corpus arriba a Cornellà de Llobregat amb més d’un centenar d’actes en els quals es combinaran la tradició i la cultura, amb la il•lusió, la solidaritat i la convivència.

Un dels punts destacats de la Festa Major de Cornellà són els concerts gratuïts a la plaça de Catalunya. Els protagonistes d’aquest any seran: el conjunt de rock La Frontera (divendres, 22 hores), el cantant David Otero, excomponent de la banda El Canto del Loco (dissabte, 22 hores), i per acabar, la formació de pop català Els Amics de Les Arts (diumenge, 19 hores).

Un altre dels escenaris que va guanyant any rere any més adeptes, sobretot entre els joves, és el pàrquing del PELL (Parc Esportiu Llobregat), que inclou propostes com el concert de Lérica (divendres, 22 hores), i la proposta dels Djs de la Nit Sounday més el Holi Dolly Festival (dissabte, 22 hores). Tot, també gratuït.

Per unes festes no sexistes
Amb l'objectiu de promoure espais festius lliures de sexisme i disposar d’una eina per dur a terme una actuació coordinada en cas d’agressió, davant del Corpus 2017 s'ha elaborat un protocol d'actuació per informar-se i saber com actuar en aquests casos. Durant tots els dies de la Festa s’habilitaran carpes i punts d’atenció a llocs estratègics de les festes a on persones voluntàries faran una tasca de sensibilització sobre el tema.

Qui vulgui es podrà col•locar una calcomania amb el lema “Per unes festes igualitàries i lliures de sexisme”, i les entitats poden descarregar el cartell de la campanya, per col•locar-lo a les activitats que organitzin.

Moltes novetats i activitats familiars
El Corpus en família agrupa totes aquelles activitats adreçades al públic familiar. Aquesta programació s’ha ampliat notablement aquest any, i s’ha editat un programa especial que recull les activitats, el qual s’ha distribuït a les escoles de la ciutat.

Entre les novetats, cal destacar els tobogans inflables que s’instal•laran al carrer Joan Fernández (dissabte, 10 hores) i a la rampa d’accés a Can Mercader (diumenge, 10 hores), per gaudir de la festa major en banyador. Es manté la festa de l’escuma, a la plaça del Pallars (dissabte, 13 hores) i la plaça de Lluís Companys acollirà la Festa d’Aigües (diumenge, 11 hores).

Una altra novetat és la #Nitdellums, just abans de la cloenda dels focs d’artifici. Serà a l’avinguda de Salvador Allende, a l’alçada de la Torre de la Miranda, el diumenge a partir de les 21.30 hores. Xanquers, malabars, ballarins que apareixen al ritme de la música i desapareixen per la màgia de la llum; la idea és aprofitar els moments de llum per a fer-se una selfie i pujar-la a les xarxes socials, amb el hashtag #Nitdellums.

I la festa Holi Dolly, un festival de música, color que es va estrenar l’any passat, tindrà edició familiar, també al pàrquing del PELL (dissabte, 19 hores). A més, divendres, dissabte i diumenge hi ha actuacions familiars a parcs i places de la ciutat.

El programa és tan ampli gràcies a la col•laboració i la implicació de les entitats i associacions de la ciutat. La Festa Galega a Can Mercader, la caseta de la Peña Atlético Minas a la plaça d’Europa, les activitats per a totes les edats del Toc de Corn al parc de Rosa Sensat, i nombroses demostracions de cultura popular: Castellers, puntaires, catifes de flors, sardanes, el Populari....

Pregó de la Comissió Jordiada
El tret de sortida oficial el marca el pregó des del balcó de l’Ajuntament, el dijous 15, a les 21.15h, aquest any a càrrec de la Comissió Jordiada, amb motiu del 25è aniversari d’aquesta festa. Prèviament es presentarà la novetat de l’Àliga de Cornellà i a continuació hi haurà el Corndefoc amb les colles i bèsties de foc de la ciutat.

Tota la programació, detalls, horaris, es poden consultar al programa oficial de les festes, al web i l’agenda municipals, i a l’aplicació gratuïta per a smartphones vinculada al  web Què Fer a Cornellà.

Cornellà de Llobregat, 13 de juny de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00