Cornellà pel Civisme: patis oberts durant les tardes d’estiu a cinc escoles de la ciutat

Cornellà pel Civisme: patis oberts durant les tardes d’estiu a cinc escoles de la ciutat

Dinamitzadors esportius fomenten el civisme mitjançant el joc, el respecte i la convivència, amb el recolzament de 8 persones contractades dins dels plans locals d’ocupació municipals

La iniciativa dels ‘Patis Oberts’ es posa en marxa dins de la campanya Cornellà pel Civisme que l’Ajuntament de Cornellà impulsa cada estiu. Els patis de cinc escoles són oberts cada tarda perquè els més joves puguin jugar i fer esport a tota la ciutat.

Obren tots de 17.30 a 20.30 hores, entre el 26 de juny i el 6 d’agost, i del 21 d’agost al 10 de setembre. Les dues setmanes centrals d’agost es mantindrà obert el pati de l’Escola Sant Ildefons (Av. Sant Ildefons, núm. 24).

  barri
  adreça
Escola Abat Oliba   (Centre/Riera)
  c. Sorral del Riu s/n
Escola Ignasi Iglesias   (el Pedró/la Gavarra)   Plaça Pau Casals
Escola Mare de Déu de Montserrat   (Sant Ildefons)   Av. Línia Elèctrica 2-4
Escola Sant Ildefons   (Sant Ildefons)
  Av. Sant Ildefons 24
Escola Suris   (Fontsanta-Fatjó)
  c. Terra Alta 9

Per dinamitzar els espais, l’Ajuntament de Cornellà incorpora un total de 16 persones: vuit són dinamitzadors i dinamitzadores esportius específicament vinculats a la campanya de civisme que es realitza cada estiu, que supervisen la pràctica de les activitats i coordinen el bon funcionament de les instal•lacions, i vuit persones més, que hi donaran suport, estan contractades dins dels plans d’ocupació municipals, i assumeixen altres funcions durant els nou mesos del pla.

La contractació d’aquestes últimes està emmarcada en el Pla Local d'Ocupació 2017, que preveu la incorporació de 220 persones en situació d’atur. L’Ajuntament de Cornellà destinarà dos milions d’euros per frenar l’atur amb plans d’inserció i polítiques actives d’ocupació, i contribuir a millorar la situació de les persones aturades de llarga durada i en risc d'exclusió social.

Afavorir la convivència i els valors del joc net

Els dinamitzadors fomenten la pràctica esportiva als patis segons el sistema Juga Verd Play, que també s’utilitza en competicions escolars, i que premia tant el resultat com els valors.

El programa ‘Patis Oberts’ tracta d’afavorir la convivència ciutadana en l’ús dels espais públics de la ciutat, en reservar les places i parcs per al descans i l’oci de la ciutadania; i, al mateix temps, fomentar la pràctica esportiva i els espais de relació d’infants i joves en unes instal•lacions adequades quan no hi ha escola, ja que també funcionen durant els caps de setmana de la resta de l’any. Així s’afavoreix la cohesió social i el respecte des d’un vessant pedagògic i informatiu.

A més, també estan oberts, permanentment, els espais esportius que hi ha a diferents barris de la ciutat, com a la plaça d’Europa, el parc del Canal de la Infanta, o dos al barri d’Almeda. L’any passat, aquests patis i espais esportius van registrar 11.688 usos durant la campanya d’estiu.

Cornellà de Llobregat, 26 de juny de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00