Comunicat de l'Ajuntament de Cornellà davant de l'entrada a presó dels presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural

17.10.2017
En relació a la decisió de l'Audiència Nacional de dictar presó incondicional i sense fiança per als presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, des de l'Ajuntament de Cornellà manifestem:

 

  • En primer lloc, el nostre respecte a les decisions judicials, però això no impedeix d'avaluar el seu impacte i conseqüències, sobretot quan aquests actes judicials tenen efectes polítics, i graviten sobre la convivència ciutadana; per això considerem un immens error aquesta decisió i reclamem la revisió d'aquest acte judicial, que impliqui la posada en llibertat d'aquestes dues persones.

 

  • Tal i com hem vingut fent al llarg de tot el procés que ens ha dut fins al dia d'avui, refermem el nostre compromís amb el diàleg i la sortida negociada al conflicte, i amb la defensa de la convivència i de la unitat de tota la ciutadania sota els valors de la democràcia, que ens emparen a tots i totes. No volem que una decisió inoportuna i preocupant impliqui augmentar la tensió social als nostres espais socials i cívics, i que aquests siguin llocs de divisió i trencament apoderant-se de les nostres ciutats la intransigència que impedeix el diàleg i l'acord.

 

  • De la mateixa manera que no hem compartit altres declaracions o actuacions, no volem que es dinamitin els febles fils que poden permetre reconduir aquesta situació, i forma part de la nostra responsabilitat evitar ser dominats per reaccions o actuacions extremades que posen en perill qualsevol mínima iniciativa per construir espais de diàleg; mai una solució política pot ser tractada en el marc judicial.

 

  • Creiem que les dues parts han de construir un acord de mínims, que permeti que la ciutadania s'expressi democràticament a les urnes per obrir una via de diàleg que doni resposta a l'actual situació, i que cerqui solucions polítiques per restablir la política com a marc per dialogar i acordar. Malauradament, ahir es va produir un immens error, i reivindiquem que la solució és política i no judicial.

Cornellà de Llobregat, 17 d'octubre de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00