Més de 120 entitats de Cornellà signen un manifest que demana convivència, diàleg, negociació i pacte

07.10.2017

Refermen el seu compromís en la defensa del respecte i la tolerància com a valors imprescindibles per exercir les llibertats democràtiques

 Rebutgen la violència i posen d'exemple que, gràcies a la cohesió cívica, Cornellà ha superat moments molt complicats al llarg de la seva història

Més de 120 entitats de Cornellà han signat un manifest avui en defensa de la convivència, el diàleg, la negociació i el pacte, en un acte impulsat per l'Ajuntament de Cornellà i presidit per l'alcalde, Antonio Balmón, i que s'ha realitzat a l'Auditori de Sant Ildefons.

El manifest ha estat promogut arran de la situació de crisi política actual i les tensions generades després dels fets de l'1 d'octubre, així com per les seves conseqüències sobre la societat catalana.

Les entitats signants "instem els dos governs a cercar solucions democràtiques respectuoses amb totes les expressions i sentiments". També subratllen que, a Cornellà, "hem estat capaços de superar moments molt complicats gràcies a la cohesió cívica aconseguida i mantinguda per les institucions, entitats i diferents col·lectius". Així mateix assenyalen que "cal enfortir més que mai la concòrdia de la nostra ciutadania", i que "la nostra pluralitat ideològica només pot ser motiu de divergències, però mai d'enfrontaments i divisions".

El manifest exposa "el nostre rebuig als fets succeïts el passat diumenge 1 d'octubre, una actuació injustificable i desproporcionada que ha vulnerat els drets de les persones", així com "qualsevol forma de violència destinada a limitar el lliure exercici de qualsevol expressió política de forma pacífica, lliure i democràtica".

L'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, ha intervingut per agrair la presència de tothom, explicant que "el que fem avui és buscar aquest denominador comú de convivència i d'unitat civil, és el que ens fa forts".

El manifest ha estat presentat avui dissabte a l'Auditori de Sant Ildefons en un acte en què s'han congregat més de dues-centes persones, entre representants de l'Ajuntament, de la vida cultural i associativa de Cornellà i del centenar d'entitats que han subscrit el text.


 

Cornellà de Llobregat, 07 d'octubre de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00