La dansa sera protagonista durant dues setmanes a Cornellà, en el marc de la "Quinzena metropolitana"

Cornellà oferirà cinc espectacles en diferents espais i una proposta de dansa participativa adreçada a tothom que vulgui ballar.

Entre l'1 i el 18 de març, es podrà veure més d'un centenar d‘actuacions nacionals i internacionals per a tots els públics, a sis ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona.

02.03.2018

Aquest divendres la dansa irromp a Cornellà i es quedarà durant dues setmanes, amb una oferta cultural oberta a tots els estils i a tots els públics, en el marc de la primera edició de "Dansa. Quinzena metropolitana", una iniciativa portada a terme conjuntament per sis ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona. Sis ciutats agermanades per la dansa: Badalona, Barcelona, Esplugues, l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Cornellà.

Per començar, ‘Under9', un projecte de Brodas Bros, el divendres 2 de març a les 19 hores, posarà ritme i humor al vestíbul, a les andanes i als vagons del metro, en un intent d'apostar per espais menys convencionals i arribar a un públic més ampli. Hi ha programades diverses actuacions, una d'elles a la L5, de Cornellà Centre a Can Vidalet, el divendres 2 de març, a les 19 hores. Acompanyats de la percussió de Brincadeira, la companyia de breakdance/contemporània Iron Skulls, i alumnes de diverses escoles de dansa, començaran el seu recorregut a la plaça de l'Estació.

‘Quadres d'una exposició' interpretat pel Centre de Dansa de Catalunya, és un espectacle familiar que es pot veure diumenge 4 de març, a les 12 hores, a la Sala Ramon Romagosa. Es tracta d'una peça de dansa clàssica que combina l'ús de les noves tecnologies amb la irrupció de personatges que surten de la pantalla per ballar en escena, una creació que fa entrar els nens i nenes en el món fascinant del ballet.

Les properes actuacions a Cornellà seran ‘Double Bach' de la Cia. Antonio Ruz, el 10 de març, a les 21 hores, a la Sala Ramon Romagosa; ‘Origami', de la companyia Furinkaï, una espectacular proposta de carrer, gratuïta, que transforma un contenidor de 12 metres en un elegant objecte de papiroflèxia, per al matí del diumenge 11 de març al parc de Can Mercader (dues sessions, a les 11.30 i les 13 hores); i ‘A tres bandes', espectacle a la plaça de Catalunya, el 17 de març, a les 12.15 hores, amb la participació de tres escoles de dansa de la ciutat, on es podrà gaudir de tècniques diverses com flamenc, hip-hop i dansa contemporània.


La dansa més metropolitana i popular
Cornellà té una gran tradició en el món de la dansa amb una àmplia oferta d'escoles amb modalitats com: flamenc, contemporani, clàssic, acrobàtic, i altres com hip-hop, salsa, bachata o jazz; així com balls tradicionals entre d'altres. En aquesta línia, la Quinzena presenta una programació de qualitat, amb propostes participatives i la implicació d'escoles i centres de dansa, amb el propòsit d'aconseguir nous públics per a la dansa i reivindicar l'àrea metropolitana com a espai cultural.


"Dansa. Quinzena metropolitana" és una invitació a conèixer grans artistes i nous talents, estils i tècniques, i a gaudir de la dansa, tant per a les persones aficionades com per a les que la desconeixen. Entre l'1 i el 18 de març, més de cent propostes nacionals i internacionals ompliran teatres, sales, i escenaris atípics com museus, places i estacions de metro, amb la voluntat d'esdevenir una cita anual amb les arts del moviment.
Com a espectacle de cloenda, el festival convida a tothom que vulgui ballar a una proposta de dansa participativa al carrer: ‘Tothom balla' amb Toni Mira, una referència de la dansa contemporània que ha preparat una coreografia per a tots els estils i que estarà a l'abast de tothom. Serà una ballada metropolitana, multitudinària i simultània a les sis ciutats, el dissabte 17 de març a les 12 hores. A Cornellà, aquest espectacle popular serà a la plaça de Catalunya.


Aquí podeu consultar el programa complet de Dansa. Quinzena metropolita

 

 

 

Cornellà de Llobregat, 2 de març de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00