L’Ajuntament de Cornellà posa en marxa un espai d’acompanyament i formació per als homes durant l’embaràs de les seves parelles

L’Ajuntament de Cornellà posa en marxa un espai d’acompanyament i formació per als homes durant l’embaràs de les seves parelles

El projecte Partenatge Responsable es un servei pioner, adreçat exclusivament als pares, per fer-los partícips de l’embaràs de les seves parelles i oferir-los informació i consells en la criança dels seus fills o filles

Cornellà compta des de fa més de 10 anys amb altres serveis municipals per a les famílies amb nadons: els espais Nadó i Familiars

L’Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa recentment el projecte Partenatge Responsable (PARESP) juntament amb el Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva del Baix Llobregat (ASSIR) amb l’objectiu de crear un espai d’acompanyament i informatiu als homes que estan esperant un fill amb la seva parella.

El servei vol donar protagonisme i fer partícip a l’home durant l’embaràs amb l’objectiu de què coneguin tots els processos al mateix temps que les mares, i puguin afrontar la paternitat des d’un paper actiu i dinàmic des del principi, amb l’objectiu de què puguin desenvolupar les tasques de la criança dels nadons de forma igualitària i activa.

Per portar-lo a terme l’Ajuntament compta amb la implicació i suport del centre ASSIR del Baix Llobregat, l’associació Conexus i el Centre d ‘informació i Recursos per a les Dones que posen a disposició dels pares una llevadora i un  psicòleg que a través de sis sessions (1.30h cada una) treballen temàtiques com les expectatives de la paternitat, el rol parental i el rol de parella, la sexualitat i l’embaràs o la coresponsabilitat en la cura i criança dels seus fills o filles, entre d’altres. El servei, iniciat recentment, ha tingut una resposta positiva per part dels prop de 20 homes que per ara han participat.

Des de l’ASSIR del Baix Llobregat de Cornellà es contacta amb els homes a través de les dones que assisteixen al centre per les visites de diagnosi i seguiment de l’embaràs i els hi ofereixen el servei.

Atenció i serveis per a les famílies

A més d’aquest servei assistencial, l’Ajuntament de Cornellà compta, des de fa més de deu anys, amb serveis per a les famílies de Cornellà amb nadons, complementaris a les escoles bressol municipals. Es tracta dels espais Nadó (per a nadons de 0 a 9 mesos no escolaritzats) i espais Familiars ( per nadons de 9 mesos a 3 anys no escolaritzats). Ubicats a les escoles bressol, són serveis que permeten a les famílies i els seus fills participar en activitats comuns durant unes hores a la setmana conduïdes per un educador/a tant als matins com a les tardes.

Actualment, l’Ajuntament ofereix un total de 28 places als Espais Nadó i 66 places als Espais Familiars. Per accedir a aquests serveis les persones interessades han de estar empadronades a Cornellà.

 

Cornellà de Llobregat, 22 de maig  de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00