29.11.2018

El comerç de Cornellà omple els carrers d'animació nadalenca

 

Entre el 10 de desembre i el 5 de gener es fa una campanya de promoció amb activitats a la via pública per a petits i grans

Durant tot el Nadal es podran veure als eixos comercials elements il·luminats de gran dimensions en forma d'animals com una marmota,un ós polar i un iglú, entre d'altres

29.11.2018

L'Ajuntament de Cornellà i l'associació Cornellà Compra a Casa engeguen una nova campanya de dinamització del comerç local aquest Nadal amb l'objectiu de promoure la compra en el comerç de proximitat, fent èmfasi en la celebració d'activitats a la via pública per contribuir a la convivència i la cohesió social.

Des del 10 de desembre i fins el 5 de gener qualsevol persona que passegi pels eixos comercials de la ciutat es podrà trobar amb agradables sorpreses en forma d'activitats, atraccions per als nens i nenes, o animacions musical. Així, una locomotora musical recorrerà part de la zona d'influència dels mercats municipals durant diferents dies, amb patges reials que repartiran caramels; i es podran veure actuacions musicals amb bandes de jazz, i diferents personatges animats en forma d'inflables gegants, il•luminats o amb xanques: la familia Noël, un divertit pingüí, un os polar, un koala, o una marmota, entre d'altres. L'objectiu de l'Ajuntament és apostar per la celebració d'activitats culturals i lúdiques al carrer com a reclam per a promocionar i dinamitzar el comerç de proximitat.

Llums de Nadal
A més de les noves activitats al carrer, els comerciants i paradistes dels mercats de l'associació Cornellà Compra a Casa col•laboren amb l'Ajuntament en la il·luminació dels carrers, amb bombetes de baix consum per respectar el medi ambient i reduir la contaminació lumínica de la ciutat. Aquest any la festa d'encesa de llums, el 27 de novembre, va deixar un gran regal a la plaça Catalunya: una gran bola de decoració il·luminada que estarà instal•lada durant totes les festes i on tothom podrà acostar-se i fer-se boniques fotos.

Guia online
Des del passat setembre Cornellà disposa d'una nova guia comercial online amb més de 2.600 comerços i establiments censats, segons la informació extreta del Cens d'Establiments de Catalunya de 2017. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Cornellà en col•laboració amb l'empresa municipal Procornellà i l'associació Cornellà Compra a Casa, que facilita als consumidors tota la informació necessària respecte al comerç de proximitat: nom comercial, servei o tipus de producte que ofereix, sector, ubicació i GEO, fotografia, i altres dades d'interès, amb l'avantatge que el mateix comerç pot editar la seva fitxa i ampliar els detalls sobre l'activitat: horaris, pàgina web, telèfon de contacte, etc. La guia es pot consultar a: www.guiacomercialcornella.cat

Un teixit comercial proper, de qualitat i compromès
Cornellà compta amb un teixit comercial dinàmic, modern i variat que ofereix als seus usuaris garanties d'atenció personalitzada i qualitat. Els mercats municipals amb més de 200 parades són referents del producte fresc, i les botigues i comerços s'han adaptat a les necessitats dels nous consumidors que cerquen productes de qualitat i bon preu. 

Des de fa més de 10 anys l'associació Cornellà Compra a Casa compta amb una targeta de descomptes directes de l'1%, durant tot l'any, als establiments adherits a l'entitat. Es tracta també d'un sector compromès amb la ciutat que participa amb la Botiga Solidària de Cornellà i col•labora amb la Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents amb un programa per portar la compra a casa a persones majors amb problemes de mobilitat.

Major seguretat en els eixos comercials
Durant els dies de campanya comercial de Nadal, des del 14 de desembre fins al 7 de gener, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra augmenten el seu dispositiu de seguretat, especialment al voltant dels eixos comercials, i en les hores de major afluència de públic (entre 17 i 20.30 hores). L'objectiu d'aquesta major presència de patrulles és en primer lloc dissuasori, reforçar la seguretat objectiva i subjectiva, i atendre ràpidament qualsevol incidència. Aquest dispositiu és conegut com ‘Operació Grèvol' i també ofereix consells als comerciants sobre les mesures de seguretat a adoptar especialment durant aquests dies, en el qual s'incrementa l'activitat a les botigues. A més, la Guàrdia Urbana mantindrà operatives durant aquestes dates les Unitats de Convivència i la Unitat de Seguretat Ciutadana que fan tasques de prevenció.

 

 

Cornellà de Llobregat, 29 de novembre de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00