L'Ajuntament de Cornellà aposta pels vehicles elèctrics per reforçar la flota de la guàrdia urbana  

L'objectiu és renovar tota la flota progressivament per fomentar i aconseguir una mobilitat sostenible a la ciutat

En el nou contracte de renting s'han inclòs, per primer cop, 16 motocicletes elèctriques

03.12.2018

La Guàrdia Urbana de Cornellà amplia la seva flota de vehicles elèctrics en una aposta per fomentar la mobilitat sostenible i la millora de la qualitat ambiental al municipi. Darrerament, s'ha signat un contracte d'arrendament en renting que ha permès ampliar el nombre de vehicles més sostenibles: setze motocicletes elèctriques per a la unitat de guàrdies de barri, un furgó polivalent i un turisme també elèctric. Aquests vehicles se sumen als dos cotxes patrulla híbrids (gasolina-elèctrics) que ja hi tenien. L'objectiu municipal és anar substituint de forma progressiva la totalitat dels vehicles que utilitzen actualment atenent a criteris de respecte i preservació del medi ambient.

El fet de reforçar la flota de vehicles permetrà millorar la seguretat i els serveis prestats a la ciutadania. La Guàrdia Urbana de Cornellà compta actualment amb un equip d'agents que desenvolupen tasques de prevenció, proximitat i atenció a la ciutadania. Des de l'any 2011 Cornellà compta amb un Pla Local de Seguretat (Plasecor), a través del qual es va crear l'Unitat de Seguretat Ciutadana i l'Unitat de Convivència, amb l'objectiu de preservar la convivència en els espais comuns i evitar l'alteració de l'ordre públic.

Aquestes unitats funcionen en horaris de tarda i nit i patrullen tant a peu com en vehicles per diferents zones de la ciutat. A més, els guàrdies de barri són una peça clau en aquest engranatge per actuar en matèria de convivència i col·laboració amb veïns, entitats, comerciants i centres educatius. Aquests efectius policials han realitzat 279 visites de convivència en el darrer trimestre, i han portat a terme 1.044 actuacions relacionades amb el compliment de les ordenances municipals.


Compromís amb la mobilitat sostenible

El compromís per contribuir a la mobilitat sostenible i reduir la contaminació que causen els vehicles també s'aplica a altres departaments, com el d'espai públic que dins la flota de vehicles de neteja també va incorporant automòbils elèctrics de forma progressiva, com els porters (petits vehicles de càrrega) o la furgoneta d'inspecció.

 

 

Cornellà de Llobregat, 3 de desembre de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00