Més de 50 persones formen la ‘Xarxa de Talent' a Cornellà per potenciar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements

L'Ajuntament de Cornellà vol donar a conèixer experiències de joves i persones de la ciutat que destaquen en diferents àrees educatives, socials i culturals

El programa Educar per Créixer es consolida amb més de 4.000 participants l'any 2018


26.11.2018

El projecte Cornellà Aprèn, endegat per l'Ajuntament de Cornellà al febrer de 2016, pren embranzida amb la implicació d'una cinquantena de persones, majoritàriament joves, que han format la 'Xarxa de talent', amb la voluntat de contribuir a la difusió i promoció d'iniciatives vinculades a la capacitat d'esforç, el talent i l'aprenentatge al llarg de la vida.

Cornellà Aprèn compta amb el suport dels centres educatius, les AMPA, representants de diversos àmbits (esportiu, cultural, associatiu, empresarial...) i ciutadania en general. A més de la creació de la 'Xarxa de talent', es compta amb el 'Consell de Sèniors' format per persones grans de la ciutat, jubilades o en actiu, amb ganes de compartir la seva llarga experiència vital, professional i cultural, i  poder establir lligams intergeneracionals.

El programa pretén, d'una banda, incentivar l'aprenentatge entre els estudiants i obrir el seu ventall d'expectatives, i de l'altra, donar a conèixer l'experiència de persones que han aconseguit excel·lir, o que han protagonitzat històries de superació, gràcies al fet d'haver esmerçat esforços en aprendre, així com donar suport a persones que han realitzat un aprenentatge i que volen transmetre el resultat del seu treball, entre d'altres.

Contribuir al creixement de les persones

En aquest marc, es desenvolupen accions com les 'Micro-xerrades Cornellà Aprèn', un espai per a la reflexió i la difusió d'idees, experiències i coneixements entre els joves de la ciutat. A l'institut Cornellà es van dur a terme xerrades de 15 minuts de durada sobre les TIC com a via d'aprenentatge, i a l'institut Joan Miró, joves ex-alumnes van apropar les seves experiències acadèmiques i professionals als estudiants actuals per orientant-los en la mesura del possible.

També s'organitzen xerrades als instituts amb persones de la ciutat de diferents àmbits d'activitat perquè expliquin la seva experiència professional. Aquest mes José Manuel del Pozo, professor de Filosofia de la Universitat de Girona, va oferir una conferència sota el títol "Ciutat educadora, ciutadania en plenitud", a la sala d'actes de l'institut Francesc Macià.

 Un altre dels objectius del programa es prestigiar l'aprenentatge, motiu pel qual es van  lliurar un total de deu guardons a joves dels centres educatius del municipi que s'han destacat al llarg de l'any pel seu esforç/ talent tant acadèmic com personal, així com per haver desenvolupat diferents iniciatives o projectes culturals.

 En definitiva, es tracta de potenciar l'aprenentatge en tots els seus àmbits per contribuir al creixement de les persones, impulsant programes educatius com Cornellà Aprèn, i consolidant d'altres com Educar per Créixer. Aquest any, el projecte Educar per Créixer ha tingut un total de 4.014 participants:

-          2.784 famílies i alumnes de diferents activitats dins i fora de l'horari lectiu.

-          1.009 infants i joves als casals amb suport de monitoratge en llengua anglesa.

-          221 participants de l'escola esportiva social.

 

L'Educar per Créixer és un projecte que va més enllà de les portes dels centres educatius o de l'àmbit familiar, considera que l'acció educativa s'exerceix també fora de l'horari lectiu, en moltes de les accions que realitzem diàriament, comptant amb la complicitat de la ciutadania per progressar com a ciutat.

Tots dos programes són oberts a totes aquelles persones que tinguin idees i coneixements i que vulguin, de manera voluntària, aportar el seu temps per compartir-lo amb els infants, joves i famílies de la nostra ciutat.

Cornellà Aprèn està present a les xarxes socials: Twitter: @CornellApren  i  Facebook: https://www.facebook.com/CornellApren/

Vídeo presentació Cornellà Aprèn - Xarxa de Talent https://www.youtube.com/watch?v=30gzg1jofS8

 


 

Cornellà de Llobregat, 26 de novembre de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00