El fotògraf de Cornellà José Luis Lagares nominat als Premis Goya de Fotografia 2019

L'artista va aconseguir el Premi Goya de Fotografia 2011 en l'apartat de lliure creació i va ser finalista el 2013

29.01.2019

José Luis Lagares, guanyador del Premi Goya de Fotografia 2011 en l'apartat de lliure creació i finalista el 2013, ha estat nominat novament en aquesta categoria en l'edició 2019, en aquest cas per una imatge en blanc i negre d'ambient fosc i que ens transporta a una platja del Pacífic amb la marea baixa, en un capvespre tempestuós i amb una noia seminua tocant el piano, tot en un ambient amb certes influències gòtiques, una característica molt present en els treballs personals de José Luis.

Els Premis Goya de Fotografia són els guardons més prestigiosos de fotografia i vídeo professional d'Espanya. La de 2019 és l'edició desè vuitena i per ella han passat prestigiosos especialistes en fotografia i imatge. Els premis Goya de fotografia van néixer abans que els de cinema i se celebren cada dos anys. Aquest any la cerimònia de lliurament dels preuats Premis Goya serà el proper 2 de febrer al Centre d'Històries de Saragossa.

José Luis Lagares començà el seu camí fotogràfic a l'any 1990 treballant sobretot en els camps de la moda i la publicitat. Més endavant va entrar en contacte amb la fotografia de retrat i va començar a alternar les dues especialitats fins que va decidir dedicar-se a aquesta última. Li agrada innovar i ser atrevit en les imatges que crea, cosa que ha acabat convertint-se en segell inconfusible dels seus treballs. En constant formació, sempre aposta pel perfeccionisme a l'hora de crear una presa, per un acurat tractament del color en el processament de la imatge, i s'esforça per crear imatges transgressores dins el retrat comercial.

En l'actualitat, té el seu estudi principal a Cornellà de Llobregat (Barcelona) a més d'un despatx a Lloret de Mar (Girona), tot i que des de l'arribada d'internet i últimament de les xarxes socials, treballa per tota la geografia nacional. Membre de FEPFI (Federació Espanyola de Professionals de la Fotografia i de la Imatge) des de 2011, any en què va aconseguir el seu primer Goya, ha anat recollint diversos premis i reconeixements al seu treball i en l'actualitat, combina els treballs d'encàrrec que li entren en l'estudi, amb projectes personals a les quals cada vegada li dedica més temps, i amb la impartició d'alguns tallers i ponències per a altres professionals.

 

Cornellà de Llobregat, 29 de gener de 2019
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00