La comissió europea lliura a Cornellà el Green Leaf Award 2019, en el marc de la conferència ‘Greening for Change'

Els dies 7 i 8 de febrer el Citilab-Cornellà acollirà experts nacionals i internacionals en sostenibilitat urbana

05.02.2019

Cornellà de Llobregat acull els dies 7 i 8 de febrer la Conferència Internacional ‘Greening for Change', que porta a la ciutat experts nacionals i internacionals amb l'objectiu de donar a conèixer les pràctiques en sostenibilitat urbana que realitzen les ciutats europees.

En el marc de l'acte de presentació, l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, rebrà el premi Green Leaf 2019 de mans de Joanna Drake, directora general adjunta de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea. Tots dos dirigents signaran el document marc dels compromisos de la ciutat en temes de sostenibilitat i es farà un balanç del projecte municipal Cornellà Natura, pel qual la ciutat ha estat guardonada amb el premi Green Leaf.

Aquest reconeixement l'impulsa la Comissió Europea per premiar el compromís ambiental de les ciutats europees d'entre 20.000 i 100.000 habitants, així com els seus esforços per promoure el creixement verd. Cornellà de Llobregat va ser escollida guanyadora en un acte celebrat a Nimega (Països Baixos), el passat mes de juny.

L'Ajuntament de Cornellà i l'Àrea Metropolitana de Barcelona coorganitzen la conferència ‘Greening for Change' que tindrà lloc al Citilab-Cornellà dijous i divendres d'aquesta setmana, amb la col•laboració de la mateixa Comissió Europea i de la Diputació de Barcelona. Podeu consultar el programa complet a la pàgina http://cornellagreenleaf.amb.cat/


Green Leaf 2019 pel projecte Cornellà Natura

El premi de la Comissió Europea ha reconegut el compromís de Cornellà de Llobregat en transformar-se en una ciutat realment sostenible dins d'una àrea metropolitana d'alta densitat, i que podria ser un model per a altres àrees urbanes compactes.

Aquest esforç de l'administració municipal i de les entitats per construir una ciutat més habitable i sostenible s'emmarca en bona part dins del projecte Cornellà Natura. Es tracta d'un projecte estratègic que, en un horitzó temporal d'una dècada, cerca naturalitzar la ciutat, posant en relleu els seus valors ambientals, socials i paisatgístics, per tal d'humanitzar-la.

Això suposa endegar actuacions en la línia de la potenciació i millora del patrimoni verd generat durant els darrers anys, i el desenvolupament de noves actuacions que cerquin l'encaix de la natura en la ciutat mitjançant la vertebració d'un seguit d'eixos verds: creació de zones de vianants, restricció del trànsit de vehicles, mesures contra la contaminació o la recuperació d'espais per a ús ciutadà.

En el darrer any, han finalitzat diverses actuacions emmarcades en aquest projecte, integrades en els eixos verds mencionats: la remodelació de l'avinguda dels Alps, reduint un carril per sentit, i del parc de Rosa Sensat, transformat en un parc dedicat a la lectura; les reformes de l'avinguda de Pablo Picasso i de l'avinguda de Sant Ildefons, on s'han ampliat les voreres per fer-ne un espai més verd i amable; la renovació del parc de la Infanta, o la conversió en zona amb prioritat per als vianants del carrer Verge de Montserrat. Totes aquestes actuacions han suposat al voltant de 6,3 milions d'euros d'inversió.

Per a 2019 es preveuen realitzar obres al carrer de Montserrat Roig, al carrer de l'Avellaner, als carrers Urgell i Empordà, i al parc de Can Corts, dins del projecte Cornellà Natura.

Dins d'aquest marc, també s'han impulsat projectes divulgatius a les escoles i activitats de sensibilització entre la població com el Dia de la Creativitat, la celebració de la Setmana de la Natura, i iniciatives com els Diumenges Sense Cotxes. De la mateixa manera, 4,1 km de carrers s'han senyalitzat com a espais de cohabitació entre bicicletes i cotxes, limitant la velocitat a 30 km/h, com a mesura de pacificació del trànsit. A més, Cornellà es troba dins de la Zona de Baixes Emissions que restringeix el trànsit a certs vehicles quan hi ha un episodi de contaminació ambiental.

 

 

Cornellà de Llobregat, 5 de febrer de 2019
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00