12 concursants aspiren a convertir-se en La Veu de Cornellà a la gran final d'aquest diumenge a L'Auditori

12 concursants aspiren a convertir-se en La Veu de Cornellà a la gran final d'aquest diumenge a L'Auditori

L'Ajuntament de Cornellà vol donar suport als solistes no professionals de la ciutat i brindar-los l'oportunitat de demostrar el seu talent artístic

08.02.2019

L'Ajuntament de Cornellà ha organitzat el primer concurs vocal per a solistes sota el nom de La Veu de Cornellà, amb el propòsit de donar suport als cantants no professionals i contribuir al seu desenvolupament artístic i personal. Tots els participants havien de ser residents a Cornellà, sense límit d'edat, i amb qualsevol estil i tessitura vocal. En total es van inscriure 93 persones (entre adults i infants) que van haver de passar un procés de selecció previ, el passat mes de desembre, del qual van sortir 24 semifinalistes.

El concurs ha constat de diverses fases amb audicions presencials i eliminatòries fins arribar a la final que tindrà lloc el 10 de febrer, a les 17 hores, a L'Auditori de Cornellà, i a la qual s'enfrontaran dotze concursants (sis joves i sis adults). El jurat està format per músics professionals i professors de cant, i s'han establert dues categories (adults i joves) que poden optar a tres premis per a cada una d'elles, de 150€, 250€ i 500€. I un premi especial dotat amb 150€, atorgat pel públic al ‘cantant més carismàtic'. A més, els guanyadors tindran l'oportunitat d'actuar a les festes del Corpus 2019 de la ciutat.

La iniciativa musical respon a una idea sorgida de la ciutat amb la voluntat de fomentar la música, la cultura i també la participació ciutadana.

Un guanyador en mans del públic

Els 24 seleccionats van poder demostrar el seu talent a la semifinal celebrada a L'Auditori, diumenge passat, aconseguint un gran èxit en quant a l'assistència de públic i a l'alt nivell vocal i artístic dels concursants.

Els dotze concursants que han passat a la final són, a la categoria de joves: Nerea Gregorio, Paula Chaves, Looa Ansa, Emma Maria Szucs, Mar Pérez i Levi Díaz. I a la categoria d'adults: Sara Alva, Ingrid Machuca, Rober Gabaldón, Ariadna Rubio, Ruth Jové i Mariba.

La participació del públic assistent a les audicions de la semifinal va ser decisiva ja que aquest va poder votar pel concursant que volia que passés directament a la final, l'aspirant que va obtenir més vots va ser Mar Pérez. Novament, a la final que tindrà lloc el pròxim diumenge, el públic podrà votar pel candidat més carismàtic. A l'entrada es lliurarà un formulari numerat per poder votar per un dels concursants. Per participar de públic tan sols s'ha de sol•licitar la invitació al Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cornellà.

Com a cloenda del certamen, podrem sentir les 24 veus del concurs que interpretaran la cançó grupal "Ahora" del musical 'La princesa Anastasia', que s'estrenarà el proper mes de març al teatre Aquitània de Barcelona (amb música d'Oscar Larios i lletra de Jorge Fdez-Hidalgo).

 

 

Cornellà de Llobregat, 8 de febrer de 2019
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00