Activitats familiars, esportives i ambientals als carrers tallats durant els ‘diumenges sense cotxes'

Activitats familiars, esportives i ambientals als carrers tallats durant els ‘diumenges sense cotxes'

Circuits de mobilitat, multiesport i salut, tallers de circ, contes al carrer... són algunes de les propostes per a març i abril

27.02.2019

L'Ajuntament de Cornellà torna a oferir activitats lúdiques i sostenibles per a dinamitzar el programa dels 'Diumenges, carrers sense cotxes' durant els mesos de març i abril.

Cada setmana hi ha prevista una activitat diferent a tres dels carrers lliures de cotxes, els diumenges d'11 a 13 hores, alternant entre: els carrers Baltasar Oriol, Torras i Bages, Miranda, passatge Sant Lluís, l'avinguda Sant Ildefons, i Rambla/Doctor Carulla. Circuits de mobilitat, multiesport i salut, tallers de circ, contes al carrer... són algunes de les propostes per a març i abril que animen els veïns i les veïnes a fer un altre ús del carrer, i recuperar-lo com a espai col·ectiu de convivència.

En aquest enllaç podeu consultar la programació prevista:
http://www.cornella.cat/ca/DiumengesSenseCotxes.asp


La iniciativa de tallar al trànsit fins a 16 carrers de la ciutat cada diumenge al matí (entre 9 i 14 hores) es realitza des de gener de 2018, amb la voluntat de recuperar l'espai per als vianants com a lloc de lleure i d'oci, en detriment dels vehicles. Un cop s'ha aconseguit aquest propòsit i la ciutadania ja s'ha acostumat a fer vida al carrer: passejar, jugar, organitzar activitats a l'aire lliure, etc, per animar més aquests espais es portaran a terme propostes participatives obertes a tothom.

Així també es proposa reeducar a la ciutadania i fomentar hàbits de mobilitat responsable: desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic. Des del consistori es promouen diverses actuacions encaminades a millorar l'accessibilitat i pacificar el trànsit rodat a la ciutat, fomentar la mobilitat sostenible i reduir la contaminació atmosfèrica.

La mesura s'emmarca en el fil conductor del projecte Cornellà Natura, a través del qual s'està portant a terme tot un procés de transformació per aconseguir una ciutat més habitable i menys contaminada, més verda i sostenible.

 

 

Cornellà de Llobregat, 27 de febrer de 2019
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00