L'Ajuntament de Cornellà condemna els actes violents entre grups radicals del Athletic Club de Bilbao i del RCD Espanyol succeïts a la ciutat i es personarà com acusació contra els 5 detinguts

L'Ajuntament de Cornellà condemna els actes violents entre grups radicals del Athletic Club de Bilbao i del RCD Espanyol succeïts a la ciutat i es personarà com acusació contra els 5 detinguts

COMUNICAT DE PREMSA. 25.01.2020

En relació als fets ocorreguts aquest migdia, instants abans del partit de futbol entre el RCD Espanyol i l'Athletic Club al l'entorn del sbarris Centre i Riera de Cornellà, a prop del camp RCDE Stadium, manifestem:


● En primer lloc, lamentem que s'hagin produït aquests fets, condemnem els actes violents que s'han generat entre grups minoritaris radicals d'aficionats dels dos equips. Volem expressar el nostre rebuig a qualsevol tipus de violència en els partits de futbol i en qualsevol àmbit. També denunciem els crits racistes contra el jugador del Bilbao, Williams. Els camps de futbol i la rivalitat entre equips no justifica cap tipus d'expressió ni conducta d'odi ni violència.


● Volem expressar la màxima confiança en l'actuació policial i el nostre suport als agents que han actuat, així com reconèixer el treball conjunt que porten sempre a terme la Guàrdia Urbana amb el cos dels Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat i la convivència al municipi en general, i en concret en les jornades de futbol. No obstant creiem que s'han de revisar alguns dels protocols d'actuació, per evitar contundentment aquestes situacions.


● L'Ajuntament estudia personar-se com acusació en la causa contra els 5 detinguts pels Mossos com incitadors dels aldarulls i autors de vandalisme, alteració de la convivència i agressions físiques.


● Considerem que es tracta d'un fet aïllat i volem transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania que en cap cas afecta la convivència ni posa en risc la normalitat de la ciutat.


● Per finalitzar, recordar que l'esport és una eina molt potent per fomentar la cohesió social, la cultura del treball en equip i l'esforç i hàbits de vida saludable i son aquests valors els que han de potenciar els clubs de futbol professional. S'ha de lluitar entre tots per combatre la violència, l'odi i el racisme en els camps de futbol.

Per més informació
Lorena Herrero

606055055

COMUNICAT DE PREMSA
25 de gener de 2019