L’Ajuntament de Cornellà reservarà 500.000 euros del pressupost de 2021 a projectes proposats per la ciutadania

L’Ajuntament de Cornellà reservarà 500.000 euros del pressupost de 2021 a projectes proposats per la ciutadania

19.02.2020

En la nova edició, l’Ajuntament fomenta els valors de la participació i el civisme entre els infants i joves amb partides específiques perquè decideixi aquest col·lectiu

Els ciutadans i ciutadanes podran presentar els seus projectes durant el mes d’abril a través de la plataforma www.pressupostosparticipatius.cornella.cat

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat té previst destinar als pressupostos participatius 500.000 euros dels comptes municipals de 2021. Per cinquè any consecutiu, s’obre a la participació ciutadana una part del pressupost per incentivar la col·laboració ciutadana en la gestió municipal i contribuir a una adequada planificació dels recursos municipals.

En aquesta cinquena edició el consistori  ha actualitzat les bases de participació amb l’objectiu d’ajustar-se a les demandes de la ciutadania i als nivells reals d’execució. Un dels aspectes diferencials d’aquesta edició es la promoció de la participació de les generacions més joves, generant partides específiques per a aquest col•lectiu per tal de fomentar els valors de la participació i el civisme entre infants i joves.

Així, la quantitat total és dividirà en tres parts:
-    345.000 euros, com a màxim, que aniran destinats a projectes proposats pel conjunt de la ciutadania de Cornellà de Llobregat, major de 16 anys i empadronada al municipi, en data anterior a la d’aprovació de les bases.Hi haurà un pressupost màxim per proposta de 115.000 euros.
-    55.000 euros, com a màxim, que aniran destinats a projectes proposats pel Consell d’Infants de Cornellà de Llobregat.
-    100.000 euros, com a màxim, que aniran destinats a projectes de joves d’edats compreses entre 16 i 30 anys, empadronats al municipi en data anterior a l’aprovació d’aquestes bases.

Els pressupostos participatius tenen com a objectiu fomentar la transversalitat dins de l’Ajuntament com a forma d’organització municipal i , alhora, desenvolupar una eina que permeti tant conèixer quines són les necessitats i prioritats de la població per planificar els recursos municipals, com millorar  l’eficiència i la transparència en la gestió.

Durant els mesos de febrer i març s’ha obert un procés informatiu a entitats, Consells Municipals i Consells Escolars, entre d’altres, per tal d’explicar el període o procés de participació.

Cada persona podrà presentar un màxim de dues propostes, seguint uns criteris d’obligat compliment i sempre emmarcades en l’àmbit d’inversions, és a dir, tot allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir.

Presentació de propostes de l’1 al 30 d’abril

Entre l’1 i el 30 d’abril es podran presentar els projectes. Per participar-hi només caldrà està empadronat a Cornellà, ser major de 16 anys i estar registrat a la web http://pressupostosparticipatius.cornella.cat

Durant el procés participatiu s’habilitaran  Punts Informatius i de Suport a diferents equipaments municipals on es podran presentar els projectes tant de forma digital com mitjançant formularis.

Aquest any se celebraran, a més, dues jornades participatives per tal de resoldre dubtes i generar dinàmiques de cocreació de propostes ajustades a les bases:
-    15 d’abril a les 18.30h al Centre Cultural Joan N. García-Nieto
-    21 d’abril a les 18.30h a la Biblioteca Marta Mata

Un cop finalitzat el termini de presentació de propostes, una comissió de tècnics municipals valorarà les propostes presentades segons criteris de viabilitat tant tècnica, como jurídica i econòmica. Els projectes aprovats se sotmetran a votació popular entre el 18 de juny i el 15 de juliol a través de la mateixa web dels pressupostos. Els projectes guanyadors s’inclouran en l’expedient del Pressupost Municipal de l’Ajuntament que haurà de ser aprovat en sessió plenària.

Un total de 14 propostes de la ciutadania entre les inversions de 2020

En la darrera edició els ciutadans van votar i es van concretar 14 projectes que tenen a veure amb temes diversos com ara: millores de l’enllumenat, renovacions de diferents espais a centres educatius o millores a l’espai públic, entre d’altres.  Aquests projectes es van incorporar al conjunt d’inversions del pressupost municipal de 2020 i suposen una inversió total de 544.000 euros. Aquestes se sumen a les 23 propostes guanyadores de les edicions 2017, 2018 i 2019.

Cornellà de Llobregat, 19 de febrer de 2020
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00