L'alcalde es reuneix amb el Consell d'Infants de Cornellà per analitzar la situació de confinament a la ciutat

L'alcalde es reuneix amb el Consell d'Infants de Cornellà per analitzar la situació de confinament a la ciutat

09.04.2020

L'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, ha tingut aquest dijous una trobada per videoconferència amb els nens i nenes que integren el Consell d'Infants de la ciutat.

L'alcalde els ha proposat la reunió per poder escoltar les seves opinions i pensaments de la situació que estem vivint, i perquè li expliquessin com han anat aquestes setmanes d'estudi des de casa. Els més petits van ser els primers que van notar les mesures de confinament, ja que el dijous 12 de març es va decretar el tancament dels centres educatius.

Els nois i noies, alumnes de 5è i 6è de primària, han explicat que aquests dies han llegit molt, han cuinat amb els pares (especialment pastissos), i que els preocupa com es faran les preinscripcions als instituts, o si podran fer la festa de graduació de final de cicle.

L'alcalde els ha animat a no abaixar la guàrdia, a continuar estudiant a casa i a ser forts i pacients. Balmón els ha explicat que Cornellà és una ciutat solidària i resilient, que ja se n'ha sortit altres vegades en moments complicats i difícils, i ha subratllat que, per als adults, és molt important el somriure dels infants, així que no oblidin somriure, tot i les circumstàncies.

Així mateix, l'alcalde els ha convocat a tornar-se a trobar d'aquí a quinze dies per fer un seguiment de la situació, i perquè li facin arribar propostes per a celebrar Sant Jordi de manera digital.

El Consell d'Infants es va constituir l'any 2002 per oferir als infants un espai per poder pensar, raonar, reflexionar, dialogar i fer propostes sobre aspectes que formen part de la seva vida quotidiana a la ciutat, de manera que els adults escoltin la seva paraula. Està format per alumnes de 5è i 6è de les escoles d'infantil i primària, públiques i concertades, de la ciutat, i cada curs renova la meitat dels seus membres.

L'alcalde de Cornellà manté trobades de manera regular amb el Consell d'Infants per intercanviar punts de vista sobre la ciutat de Cornellà. Cada final de curs, el Consell fa un seguit de propostes a l'Ajuntament sobre algun tema que han treballat i que creuen que es podria millorar a la ciutat des de l'òptica dels més petits.

Cornellà de Llobregat, 9 d'abril de 2020
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00