L'Ajuntament alerta la ciutadania d'un petit increment de contagis i demana extremar les mesures de seguretat contra la Covid-19 per evitar nous rebrots

L'Ajuntament alerta la ciutadania d'un petit increment de contagis i demana extremar les mesures de seguretat contra la Covid-19 per evitar nous rebrots

14.07.2020

Segons les dades facilitades pels serveis públics de Salut, a Cornellà s'ha passat de 9 contagis per coronavirus a 38 en una setmana. Per a l'Ajuntament, aquest increment ha de posar en alerta activa la població i ha de conscienciar-nos de la importància de respectar les mesures de seguretat per evitar nous contagis que serien perjudicials per a la salut i per a l'economia de la ciutat.

Per fer front a la situació, l'Ajuntament de Cornellà i el Departament de Salut de la Generalitat han creat una comissió de gestió i coordinació per a la Covid-19, que es reunirà diàriament per fer seguiment dels casos que es detectin i aplicar les mesures que siguin necessàries. Els professionals d'ambdues administracions treballaran de forma conjunta per atendre a les persones i famílies afectades per aquesta malaltia i assegurar-se que segueixen el confinament correctament per a evitar nous rebrots a la ciutat. L'Ajuntament s'ha ofert a col·laborar amb personal municipal per reforçar l'actuació comunitària per contenir la propagació dels contagis, i ha demanat que els casos que es detectin puguin fer-se les proves PCR de forma ràpida perquè tinguin el seguiment mèdic necessari com més aviat millor.

Així mateix, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra reforçaran la seva presència als carrers per a controlar que es compleixin les mesures de seguretat, amb la col·laboració d'equips d'educadors cívics que informaran la ciutadania sobre aquestes. Es controlaran les aglomeracions de grups, l'ús de les mascaretes, s'inspeccionarà l'activitat econòmica de proximitat per tal de recomanar que no es produeixin relacions grupals innecessàries, i es demanarà la corresponsabilitat de tothom: comerciants i usuaris.

Fins que la crisi sanitària pel coronavirus no s'acabi, la vida pública i les activitats de lleure de la població hauran de ser prudents per a evitar el contacte amb altres persones i reduir així el cercle de possibles focus de propagació de la malaltia. Per aquest motiu, es mantindran les diferents iniciatives portades a terme per a garantir la salut pública, com ara la desinfecció constant de carrers, parcs infantils i mobiliari urbà. També es recorda i es demana que els vianants circulin pel costat dret del carrer o de la vorera.

En aquest sentit, el consistori expressa la seva confiança en la intel·ligència social per a frenar novament el coronavirus, no obstant això, demana extremar el compliment de totes les mesures de seguretat per a evitar un nou rebrot del virus, que ens situï un pas enrere en la lluita contra la malaltia, i amb unes conseqüències econòmiques i socials que implicarien un desastre.

Cornellà de Llobregat, 14 de juliol de 2020
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00