L’Ajuntament de Cornellà celebra la decisió del Congrés de declarar el 9 de març “Día de las personas desaparecidas sin causa aparente'

L’Ajuntament de Cornellà celebra la decisió del Congrés de declarar el 9 de març “Día de las personas desaparecidas sin causa aparente'

L'Ajuntament de Cornellà ha mostrat la seva satisfacció per la decisió del Congrés dels Diputats de declarar el 9 de març com el "Día de las personas desaparecidas sin causa aparente".

La iniciativa és una declaració excepcional que ha comptat amb el suport unànim de tota la Cambra, tota la Junta de Portaveus i el dels membres de la Comissió d'Interior, en reconeixement a les famílies que pateixen aquest tipus de situacions.

La data, el 9 de març, ha estat escollida en record a Cristina Bergua, desapareguda a Cornellà en aquesta data de l'any 1997. Des d'aquells moments tant la corporació local com la ciutadania han mostrat la seva solidaritat amb la família d'aquesta jove desapareguda en circumstàncies no aclarides als 16 anys.

L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha manifestat la seva satisfacció i ha elogiat aquesta declaració. Balmón ha apuntat que "la nostra corporació, així com la ciutadania de Cornellà sempre ha donat el seu suport a aquesta causa i s'ha sensibilitzat particularment amb el cas de la veïna de Cornellà, Cristina Bergua, a través de mobilitzacions i posant els nostres recursos al servei de les forces de seguretat i de la família”.

La declaració del Congrés dels Diputats neix a partir d'una proposta impulsada des d'INTER-SOS, una associació sense ànim de lucre fundada l'any 1998 a Cornellà per la família de Cristina Bergua, amb l'objectiu de treballar en la recerca de persones desaparegudes i a ajudar a les famílies que es troben en aquestes circumstàncies. L'Associació va ser Declarada d'utilitat pública pel Ministeri de l'Interior el dia 27 d'abril de 2005.

 

Cornellà de Llobregat, 11 de novembre de 2010

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00