Unicef Espanya reconeix Cornellà com Ciutat Amiga de la Infància

Unicef Espanya reconeix Cornellà com Ciutat Amiga de la Infància

Cornellà és la tercera ciutat catalana a la qual se li atorga aquesta distinció.

En el cas de Cornellà s’ha valorat especialment la continuïtat en la participació infantil en el marc del Consell d’Infants

UNICEF España va reconèixer ahir a Madrid la tasca de Cornellà de Llobregat com a “Ciutat Amiga de la Infància” en un acte on també es van guardonar el treball d’altres municipis espanyols que han posat en marxa projectes dedicats a afavorir polítiques d’infància i participació en el marc del programa “Ciudades Amigas de la Infancia”.

Cornellà es converteix així en la tercera ciutat catalana a la qual se li atorga aquesta distinció. L’any 2007, Barcelona va ser reconeguda amb aquest premi, i l’any següent, va ser-ho Lleida.

Aquesta distinció, atorgada per UNICEF, el Ministeri de Sanitat i Política Social i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) és el reconeixement a la tasca d’un ajuntament en la defensa de la promoció dels drets dels infants. En el cas de Cornellà, s’ha valorat especialment la continuïtat en la participació infantil en el marc del Consell dels Infants.

L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, acompanyat de dos infants membres de Consell d’Infants de Cornellà van recollir aquest reconeixement i va agrair aquesta distinció:  “és una satisfacció doble, coma a ciutadà per una banda i com a alcalde, pel reconeixement a una bona feina. A més de ser un estímul per continuar treballant”.

El Consell d’Infants de Cornellà es va constituir el dia 13 de juny de 2002. És un consell de participació infantil en el qual es dóna un espai als infants per poder pensar, raonar, reflexionar, dialogar i fer propostes sobre aspectes que formen part de la seva vida quotidiana a la ciutat.

En el conjunt d’Espanya, el reconeixement com a “Ciutat Amiga de la Infància” s’ha atorgat a 20 municipis i altres 20 han estat premiats en el marc del “V Certàmen de drets d’Infància i política municipal”.

 

Cornellà de Llobregat, 23 de novembre de 2010

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00