L’alcalde de Cornellà insta a la nova consellera d'Educació a tancar el debat sobre la Setmana Blanca i solucionar la dotació de les Beques Menjador

L’alcalde de Cornellà insta a la nova consellera d'Educació a tancar el debat sobre la Setmana Blanca i solucionar la dotació de les Beques Menjador

L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha instat la nova consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, a tancar amb claredat el debat sobre la Setmana Blanca, “i centrar els seus esforços i recursos en solucionar un tema molt més prioritari” com és el de les beques menjador per als infants i adolescents, mitjançant una carta que ha adreçat a la conselleria.

La consellera ha fet en els darrers dies diverses declaracions sobre la Setmana Blanca, primer mostrant la seva voluntat de suprimir-la, i després obrint la porta a la possibilitat que alguns centres la mantinguin o no, depenent dels ajuts econòmics que es puguin oferir. Balmón insta la nova consellera a actuar amb contundència i més claredat pel que fa a la Setmana Blanca, sobre la qual, el  mes de setembre passat, l’alcalde ja va manifestar al conseller Ernest Maragall la seva disconformitat amb què fos inclosa en el calendari escolar del curs actual, i amb els plantejaments previstos.

Tot i que és evident que és necessari buscar mesures que afavoreixin la conciliació de la vida laboral i familiar, en l’educació i en tots els àmbits socials, des de l’Ajuntament de Cornellà es considerava que aquesta mesura era poc consensuada amb totes les parts implicades i que, sobretot, “no era el moment adequat”, en el context econòmic actual.

En canvi, l’alcalde de Cornellà considera prioritari que la conselleria dediqui aquest esforç econòmic a solucionar les mancances de les partides destinades a les beques menjador que aporta la Generalitat. En aquest sentit, es compta amb l’acord del Consell Escolar Municipal, on està representada la comunitat educativa de Cornellà de Llobregat.

Precisament, el passat 8 de novembre la Junta de Govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat va aprovar per unanimitat una moció sol•licitant al departament d’Educació ampliar la dotació econòmica destinada als ajuts individuals de menjador dels alumnes de la comarca.

Els ajuntaments del Baix Llobregat vénen realitzant un esforç extra per complementar, amb recursos propis, els ajuts de menjador en el cas de les famílies més necessitades. El curs 2009-2010, es va rebre una partida extraordinària d’1,5 milions d’euros, per fer front a l’increment de sol·licituds de beca, derivat de la situació de crisi econòmica. Així es va poder generar una tercera convocatòria que va permetre atorgar 7.623 ajuts més.

Tot i això, la dotació econòmica complementària per a les beques menjador al Baix Llobregat s’havia quedat aquest curs en 350.000 euros, quantitat del tot insuficient per cobrir la demanda real. La moció del Consell Comarcal reclamava ampliar aquests ajuts per garantir l’accés a l’educació en igualtat d’oportunitats a tots els infants i adolescents, atenent especialment les situacions d’exclusió social i que la cobertura de les beques sigui equivalent a la taxa de risc de pobresa infantil. En aquests moments és més important garantir que una nena o nen facin al dia un dinar digne, i ajornar altres mesures o iniciatives.

Cornellà de Llobregat, 7 de gener de 2011

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar