L’Escola Bressol Torre de la Miranda culmina el mapa de l'oferta educativa pública entre 0 i 3 anys

L’Escola Bressol Torre de la Miranda culmina el mapa de l'oferta educativa pública entre 0 i 3 anys

Cornellà de Llobregat ha estrenat aquest dilluns la seva vuitena escola bressol municipal, completant, amb una escola a cada barri, el mapa dels equipaments públics d’aquestes característiques compromès pel govern municipal, amb 634 places educatives per a infants de 0 a 3 anys a la ciutat.

D’aquesta quantitat, 87 places corresponen a la nova escola bressol Torre de la Miranda; de fet, més de la meitat del total de places (322), s’han creat des de l’any 2006, quan s’han construït quatre escoles noves, i tres més s’han reformat o traslladat a un edifici nou des de 2001.

La nova EBM Torre de la Miranda comptarà amb tots els serveis pedagògics i educatius. A les mateixes instalacions es troben també altres serveis adreçats a les famílies i a la petita infància: L'Espai Familiar, pensat per a famílies amb infants  de 9 mesos fins a 3 anys sense escolaritzar i que necessiten suport a la criança i educació dels seus fills i filles; l'Espai Nadó Teresa Majem, dirigit a les famílies sense experiència, amb nens menors de 9 mesos no escolaritzats, on poden posar en comú els seus dubtes; i el servei Minuts Menuts, un projecte de guarda d’infants de 0 a 3 anys, per donar resposta a necessitats no previstes o puntuals de les famílies.

Aquestes vuit escoles bressol municipals fan que la ciutat compti amb la ratio més alta de places públiques disponibles d’aquesta etapa educativa de l’entorn metropolità, segons dades extretes de l’Idescat (institut d’Estadística de Catalunya). A més, s’hi sumen als serveis d’atenció a la petita infància ja mencionats, que doblen (Espai Nadó i Espai Familiar) els que ja s’ofereixen a l’EBM La Trepa, al barri Centre, així com el servei del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP).

Tot plegat completa un mapa d’equipaments divers i distribuït equitativament pels barris: pel que fa a l’educació en l’etapa obligatòria, la ciutat té 16 escoles públiques, cinc instituts i una Escola d’Educació Especial, a banda de cinc centres concertats. A aquesta l’àmplia xarxa pública s’hi afegeixen l’Escola d’Adults, l’Escola Municipal de Música, una extensió de la UNED, i actualment està en la fase final de construcció una nova Escola Oficial d’Idiomes.
 
El mapa d’equipaments públics de la ciutat de Cornellà s’ha adaptat així progressivament a les necessitats d’una ciutat del segle XXI, en tots els àmbits d’actuació.

 

Cornellà de Llobregat, 14 de gener de 2011

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00