Cornellà obrirà patis d’escoles tots els caps de setmana per oferir més espais públics de joc

Cornellà obrirà patis d’escoles tots els caps de setmana per oferir més espais públics de joc

La iniciativa es posa en marxa en el marc de la campanya 'Cornellà pel civisme' i complementa l’activitat iniciada a l’estiu que ha sumat prop de 10.000 usos entre el 25 de juny i el 7 de setembre.

A partir del 20 de setembre escoles de la ciutat obriran les seves portes tots els caps de setmana amb la finalitat que els menors puguin utilitzar les pistes esportives dels col·legis i tenir d'aquesta manera nous espais d'ús públic que complementi la xarxa d'equipaments municipals.

D'aquesta manera, s'obriran els caps de setmana els patis de CEIP Verge de Montserrat i CEIP Torre de la Miranda (al barri de Sant Ildefons), antic CEIP Ignasi Iglesias (El Pedró) i CEIP L’Areny (Riera) amb un horari de 10 a 19 hores tots els caps de setmana de l'any.

La iniciativa s'emmarca en el projecte de “patis oberts tots els caps de setmana” i enllaça amb el que per tercer any consecutiu ha impulsat el consistori durant l'estiu per a oferir alternatives d'oci i pràctica esportiva als infants de la ciutat dintre del seu barri i sense necessitat d'acudir a altres instal·lacions municipals.

Un equip de manteniment vetllarà pel bon ús i el respecte a les instal·lacions durant el temps que aquestes estiguin obertes i s'ocuparà també que estiguin en perfecte estat per a l'ús escolar en dies lectius.

Tot això a més, suma altres beneficis ciutadans: afavorir la convivència, i disposar d'espais d'ús públic per a practiques esportives i mantenir l'ús de places i parcs per al descans i l'oci de la ciutadania.

Aquesta oferta se suma a la ja consolidada de pistes esportives que hi ha instal·lades en tots els barris de la ciutat, per a donar resposta a la demanda social de tenir espais polivalents per a la pràctica esportiva, alhora que es rendibilitza l’ús del pati escolar com espai educatiu comunitari.

La campanya 'Cornellà pel civisme' vol conciliar diferents interessos a l'espai públic en funció de les necessitats i usos que té cada segment de població. Aquest estiu l'experiència ha tingut prop de 10.000 usos en un total de 4 pistes d’escoles i 4 patis, amb una mitjana de 24 participants per dia i centre.


Cornellà de Llobregat, 9 de setembre de 2008

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00 

Tornar