Obre portes una nova escola bressol municipal a Cornellà

Obre portes una nova escola bressol municipal a Cornellà

El Pla municipal d’Escoles Bressol obre ara la setena escola duplicant el número de places des de l’any 2000 i oferint una escola bressol a tots els barris.

L’Ajuntament ha invertit prop d’ 1 milió d’euros en aquest nou equipament i té en marxa la vuitena escola bressol municipal que es situarà a Sant Ildefons.

El proper diumenge, 7 de setembre, l’escola bressol de El Pedró obrirà les seves portes a la ciutadania perquè tothom que ho desitgi pugui veure les noves instal·lacions ubicades en un edifici del Passatge Plàsmica. El centre començarà la seva activitat el dilluns dia 8 de setembre igual que la resta d’escoles bressol municipals.

Amb aquesta són set el nombre d’escoles bressols de titularitat municipal, fent efectiu el Pla Municipal d’Escoles Bressol iniciat l’any 2000 que contemplava l’objectiu prioritari de tenir almenys una escola bressol municipal a cada barri per atendre les necessitats de les famílies treballadores de la ciutat. En aquest sentit els darrers 3 anys s’han posat en servei tres nous equipaments: Almeda(2006), Fontsanta-Fatjó-Suris (2007) i Pedró (2008), amb una inversió superior als 3 milions d’euros.

Tot això ha permès duplicar el número de places en els darrers anys i arribar fins a un total de 514 per a nens i nenes de 0 a 3 anys. El barri del Pedró ha estat la darrera actuació del pla en un barri que té actualment 6.462 habitants.

Escoles bressol municipals de Cornellà de Llobregat

  • Gavarra-Lindavista: EBM Lindavista (63 places)
  • Sant Ildefons: EBM La Baldufa (62 places)
  • Centre: EBM La trepa (92 places)
  • Riera: EBM Edelweis (62 places)
  • Almeda: EBM Arc de Sant Martí (74 places)
  • Fontsanta-Fatjó: EBM Cel Blau (74 places)
  • Pedró: EBM Pedró (87 places)

El nou equipament del Pedró ha suposat una inversió superior a 1 milió d’euros i permet acollir a un total de 87 alumnes. La creació del nou centre educatiu per a infants de 0 a 3 anys, en un edifici totalment remodelat del Passatge Plàsmica, fa realitat el compromís de l’Ajuntament de Cornellà perquè tots els barris de la ciutat comptin amb almenys un d’aquests equipaments.

La nova escola bressol compta amb 895 metres quadrats de superfície en una sola planta i sense barreres arquitectòniques i un pati exterior de 650,50 metres quadrats. En total són sis aules orientades al sud per aprofitar la llum natural: una aula de 4 mesos a 1 any per a 8 infants, tres aules de 1 a 2 anys de 13 infants cadascuna i dues aules de 2 a 3 anys amb 20 places cadascuna. L’accés al centre es fa des del Passatge Plàsmica.

L’equipament està dotat amb tots els serveis necessaris, com bany adaptat, cuina, bugaderia, magatzem, aparcament per a cotxets, serveis a cada aula i dormitoris per als més petits.

En projecte la vuitena escola bressol de la ciutat

L’objectiu de l’Ajuntament a partir d’ara dins del Pla d’Escoles Bressol Municipals es centrarà en continuar atenen les necessitats de les famílies de Cornellà i ampliant la xarxa d’escoles bressol a més de desenvolupar nous serveis per a la primera infància. Sota aquest criteri, està en previsió la posada en marxa d’una nova escola bressol al barri de Sant Ildefons, la vuitena a la ciutat.

Diumenge 7 de setembre: Portes obertes de 10 a 14 hores.

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar