La ciutat de Cornellà reconeix la tasca de persones i institucions a la gala d’entrega dels Premis Ciutat de Cornellà 2011

La ciutat de Cornellà reconeix la tasca de persones i institucions a la gala d’entrega dels Premis Ciutat de Cornellà 2011

Demà divendres 11 de març té lloc a l’Auditori de Cornellà la gala de la setena edició dels Premis “Ciutat de Cornellà”, que se celebren cada dos anys amb l’objectiu de fer un reconeixement públic a les persones que han jugat un paper important al nostre municipi, o a la societat en general, en la defensa de valors com la llibertat, la igualtat, el progrés i el civisme.

La gala s’articula en torn d’un tema vinculat al desenvolupament social, amb un conductor que anirà donant pas a cadascuna de les onze persones i entitats premiades. La presentació de candidatures ha estat oberta a tota la ciutat; posteriorment seleccionades per una comissió de propostes que les ha elevat al Jurat (format per representats de la ciutadania i dels grups polítics representats al ple municipal) que ha decidit els guardonats de cadascuna de les cinc categories: Acció Cívica, Economia i Humanitats, a més del premi Especial i el premi d’Honor.

Els guardonats d’aquesta edició han estat:

Premi Ciutat de Cornellà de Llobregat d'humanitats:
Evaristo Benítez Ortiz, pintor, escultor i gravador. Destaca per la seva implicació des de la dècada dels 80 en el món de l’art i la pintura per tal de fomentar aquest camp a la ciutat.
Institut Miquel Martí i Pol: Centre públic educatiu que fomenta els valors, normes i actituds que caracteritzen una societat plural, democràtica i solidària, impartint un ensenyament igualitari, integrador i humanista.


Premi Ciutat de Cornellà de Llobregat d'acció cívica:
Eugeni Tamarit Oro: Impulsor històric, des de l’Orfeó Catalònia, d’activitats socials, cíviques i culturals a la ciutat, entitat a la qual es va incorporar per participar en la seva coral, el seu grup de teatre i les comparses de Carnaval.
Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat: Entitat que actua a la ciutat des de l’any 1995 i que ofereix a la ciutadania un ventall de serveis relacionats amb el suport per als malalts amb aquesta malaltia i els seus familiars.


Premi Ciutat de Cornellà de Llobregat d'economia:
Carlos Buesa Arjol: Director General d’Oryzon Genomics S.A, empresa que sota la seva direcció es va instal•lar a Cornellà i que ha tingut el major creixement en el sector biotecnològic espanyol, sent un referent de reconegut prestigi a nivell nacional i internacional.
Einsmer Fundación Pacto Generacional: Empresa de Cornellà que neix l’any 1995 i que sustenta les activitats de la seva Fundació. Es dedica a desenvolupar models de negoci turístic per internet. Els equips de treball estan integrats de manera conjunta per joves i jubilats que els assessoren durant unes hores a la setmana.


Premi especial Ciutat de Cornellà de Llobregat:
Coordinadora de entidades flamencas y andaluzas de Cornellà i Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya: Aquestes dues entitats han posat el seu gra de sorra en el foment a Cornellà i a Catalunya d’aquestes dues manifestacions culturals que han estat declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO  l’any 2010. El  caràcter universal d’aquestes tradicions locals i nacionals, les han fet arrelar profundament en la nostra història, en la nostra cultura i en la nostra identitat com a país. Han contribuït de forma especial a la integració i a la cohesió social de Cornellà.


Premi d'honor Ciutat de Cornellà de Llobregat:
Benigno Martínez Ojeda: Dirigent veïnal, sindicalista, membre fundador del Casino Cultural de Sant Ildefons i de l’Associació de Veïns del Barri de la Gavarra, membre actiu de la “Coordinadora contra la Marginació” i impulsor de l’empresa d’inserció laboral “Recibaix”.
Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà: Entitat centenària que ha desenvolupat un paper molt important en la vida sociocultural de Cornellà.  Ha estat un espai fonamental d’activitat i dinamització cívica. Però per damunt de tot, el Patronat ha estat l’escenari predilecte de la cultura popular i tradicional a la nostra ciutat.

 

Cornellà de Llobregat, 10 de març de 2011

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00