L’Ajuntament de Cornellà crea una beca per recuperar la vida i obra de dones que han fet història 

L’Ajuntament de Cornellà crea una beca per recuperar la vida i obra de dones que han fet història 

- La beca és de caràcter anual i té una dotació de 3.000 euros.

- La primera convocatòria d’aquesta beca es centrarà en la figura de la poetessa catalana Clementina Arderiu

L’Ajuntament de Cornellà, des de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat i d’Integració i a través del Consell Municipal de la Dona, convoca la primera edició de la beca de recerca sobre la vida i obra de dones que han fet història i que no han tingut visibilitat ni reconeixement públic.

La beca serà de periodicitat anual, tindrà una dotació de 3.000 euros i cada convocatòria tindrà com a marc de referència un tema diferent i vinculat sempre a l’univers femení. L’objectiu és recuperar la tasca desenvolupada per diferents dones al llarg de la història en qualsevol ram de la ciència, la cultura, el coneixement o les arts.

Podrà optar a la beca qualsevol treball de recerca original i inèdit, avalat per un professor universitari. El Jurat de selecció per a la concessió de la beca estarà integrat per diverses persones del món social, acadèmic, institucional i local.

La vida i obra de la poetessa Clementina Arderiu a la primera edició

La primera convocatòria d’aquesta beca es centrarà en la figura de la poetessa catalana Clementina Arderiu, que va néixer el 1889 a Barcelona. El 1911, amb 22 anys, va publicar el primer poema i el 1913 va ser inclosa a l’Antologia de poetes catalans d’avui de "L’Avenç". El seu primer llibre publicat va ser Cançons i elegies (1916) i posteriorment va publicar altres com ara Sempre i Ara (1946) amb el que va guanyar el premi Joaquim Folguera l’any 1938, És a dir (1958) o L’esperança encara (1969).
Les dates per presentar les sol·licituds per demanar la beca i la documentació requerida començarà el 4 d’abril i finalitzarà el 29 d’abril.

Cornellà es un municipi pioner en matèria d’igualtat.  Fa més de quinze anys va constituir  un Consell Municipal de la Dona, un organisme integrat per més d'una vintena d'entitats locals que treballen de forma conjunta pels drets de les dones. També va néixer en aquesta època el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD). Així mateix, és la impulsora de la Primera Universitat d’Estiu de les Dones.

Cornellà de Llobregat, 11 de març de 2011

 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar